Superstiții de Adormirea Maicii Domnului 2024. Ce e bine să facă fetele care vor să se mărite

Superstiții de Adormirea Maicii Domnului 2024. Ce e bine să facă fetele care vor să se mărite

Ziua de 15 august are o semnificație foarte importantă în rândul creștinilor di România, avân loc Adormirea Maicii Domnului. Iată ce superstiții există în cazul acestei sărbători și ce trebuie să facă fetele care vor să se căsătorească!

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Adormirea Maicii Domnului este una dintre cele mai importante sărbători din calendar, astfel că toți creștinii o celebrează corespunzător. Nu lipsesc nici tradițiile, obiceiurile și chiar și superstițiile din această zi!

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Principalele obiceiuri și superstiții de Adormirea Maicii Domnului 2024

Adormirea Maicii Domnului se sărbătorește în data de 15 august și reprezintă cea mai mare sărbătoare închinată Fecioarei Maria, fiind marcată cu cruce roșie în calendar. Această zi este cunoscută după câteva tradiții și obiceiuri.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Așadar, ziua de 15 august este rezervată pentru odihnă. Oamenii nu cos, nu tricotează, nu spală pe jos în casă și nu mătură. Este recomandat să nu își petreci această zi dormind, căci în caz contrar riști să rămâi amorțit tot anul.

De asemenea, este important să nu te cerți cu nimeni și să te împaci cu persoanele cu care ești într-un conflict. Este la fel de important să nu dai lucruri cu împrumut în această zi.

Ce e bine să facă fetele care vor să se mărite

Tradiția presupune ca femeile să meargă la biserică cu coșuri umplute de flori și fructe. De asemenea, ele trebuie să mămânce preparate de post și struguri, aceștia fiind considerați un talisman norocos.

Este recomandat ca femeile să nu își taie părul în data de 15 august și să dea lucruri de pomană persoanelor nevoiașe.

Alte tradiții din popor care se respectă pe 15 august

Ziua de 15 august este încărcată de o mulțime de obiceiuri și tradiții. Cei care vor să aibă parte de sănătate și de o viață prosperă trebuie să mănânce porumb fiert. De asemenea, credincioșii trebuie să profite de această zi pentru a culege florile de leac și pentru a le pune la uscat.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191