Averea fabuloasă a directorului Hidro Prahova, Dorin Lețea. Peste 7000 euro/lună, în timp ce prahovenii stau cu lunile fără apă potabilă

Averea fabuloasă a directorului Hidro Prahova, Dorin Lețea. Peste 7000 euro/lună, în timp ce prahovenii stau cu lunile fără apă potabilă

Dorin Ilian Letea, directorul general al Hidro Prahova, companie recunoscuta pentru cel mai slab management din tara, se bucura de o avere impresionanta, in timp ce sute de mii de prahoveni sufera in fiecare vara din cauza lipsei apei potabile. Letea, numit politic in fruntea companiei, incaseaza lunar aproximativ 36.000 de lei, echivalentul a peste 7.000 de euro incasati, in mare parte, din bani publici.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Pe langa functia de la Hidro Prahova, Letea este membru in Consiliul de Administratie al Electromecanica Ploiesti si al Companiei de Servicii Publice si Energii Regenerabile Prahova, cu sediul in Valenii de Munte. Aceste sinecuri bine platite ii umplu buzunarele in timp ce cetatenii obisnuiti se chinuie sa supravietuiasca fara acces la servicii esentiale.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Pentru ca, probabil, nu se descurca prea usor cu 7000 de euro lunar, Dorin Letea mai incaseaza aproape 4.000 de euro anual din inchirierea unui apartament. Si mai urmeaza! Acesta detine bijuterii si tablouri in valoare de 15.000 de euro, iar familia Letea are terenuri, case si apartamente in Calarasi, Teleorman si Bucuresti.

Propulsat de legaturi politice in functii bine platite

Ascensiunea lui Dorin Letea nu este una meritocratica, ci datorata legaturilor politice stranse. Numit politic, acesta a fost impins in functii-cheie, fara a avea un istoric al performantelor profesionale.

Pe langa propriile functii bine platite, Letea a avut grija sa isi asigure si sotia cu un loc de munca avantajos. Ambii au fost angajati la Hidro Tarnita SA in perioada 2015-2016, dovedind ca au facut din angajarile la stat o „meserie de familie”.

 

Incompetenta la conducerea Hidro Prahova

In timp ce Letea se bucura de veniturile sale fabuloase, prahovenii sufera din cauza managementului defectuos de la Hidro Prahova. Vara de vara, sute de mii de oameni raman fara apa potabila, pe canicula, in timp ce directorul companiei incaseaza lunar sume exorbitante si nu ofera nici o solutie reala pentru aceasta criza.

Dorin Letea, care ar trebui sa asigure accesul la acest serviciu esential, se ascunde in spatele unor pretexte ridicole precum seceta, in loc sa isi asume responsabilitatea pentru dezastrul de la Hidro Prahova. Tot el este cel care le transmite oamenilor sa faca economie la apa, de la umbra celor 7000 de euro.

Letea, cunoscut si pentru functiile detinute anterior, precum director de logistica al Registrului Auto Roman, sef achizitii la Regia Autonoma de Transport Bucuresti sau consilier la Primaria Sectorului 5, a demonstrat de-a lungul timpului ca „meseria” de a fi angajat la societati de stat este extrem de profitabila, mai ales cand ai legaturi politice puternice.

Acum, transferat in Prahova, Letea a gasit o noua oportunitate de a-si umple buzunarele, infiltrandu-se in societatile gestionate de Consiliul Judetean si alte companii publice.

Ramaneti aproape. Vor urma informatii-bomba despre averile celorlalti membri din conducerea Hidro Prahova, dar si legaturile conducerii Hidro cu dosare de coruptie.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191