Ciolacu, pe primul loc la prezidențiale– Sondaj Sociopol pentru alegerile prezidentiale: liderul PSD Marcel Ciolacu ocupa prima pozitie, cu 26% intentie de vot

Ciolacu, pe primul loc la prezidențiale– Sondaj Sociopol pentru alegerile prezidentiale: liderul PSD Marcel Ciolacu ocupa prima pozitie, cu 26% intentie de vot

Liderul PSD Marcel Ciolacu (foto) este pe primul loc in preferintele romanilor pentru alegerile prezidentiale, cu 26% intentie de vot arata un sondaj Sociopol publicat miercuri, 4 septembrie 2024, de catre proprietarul institutului, sociologul Mirel Palada.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Cercetarea – realizata intre 26 august si 3 septembrie 2024 – il plaseaza pe pozitia secunda pe presedintele AUR George Simion (cu 19 la suta), in timp ce al treilea loc este impartit de candidatul independent Mircea Geoana si de sefa USR Elena Lasconi – cu cate 14 procente (vezi facsimil).

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

La randul lui, liderul PNL Nicolae Ciuca se bucura de doar 10% intentie de vot, urmat de presedinta SOS Diana Sosoaca, la mica distanta, cu 9 procente. Alt candidat independent – fostul ministru al Afacerilor Externe Cristian Diaconescu – a inregistrat 7 la suta in sondajul Sociopol, in timp ce liderul UDMR Kelemen Hunor este cotat cu un singur procent ca intentie de vot in cursa pentru Palatul Cotroceni.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Iata comentariul postat de Mirel Palada pe Facebook:

„Cel mai recent sondaj Sociopol, realizat la sfarsitul lunii august (26 august – 3 septembrie), scoate la iveala o cursa stransa in turul unu al alegerilor prezidentiale de la sfarsitul acestei toamne.

Pe primul loc, Marcel Ciolacu, candidatul PSD, cu 26%. Lansarea formala a candidaturii lui Ciolacu l-a ajutat pe acesta sa-si consolideze locul 1.

Lupta pentru cel de-al doilea loc in finala turului doi este stransa.

 

Pe locul doi, si cu cele mai mari sanse sa intre in turul 2 alaturi de Marcel Ciolacu, este candidatul suveranist George Simion, cu 19%.

 

Evolutia lui Simion este una constanta in sondajele Sociopol, usor sub 20%

 

Pe locurile trei – patru, practic la egalitate si la cinci puncte procentuale in spatele lui Simion, gasim in sondajul Sociopol doi candidati anti-PSD, ambii cu 14%.

Mircea Geoana, candidat independent, dar cu o platforma si mai ales cu un electorat anti-PSD bine definite. Si Elena Lasconi, reprezentanta celui mai vehement nucleu electoral anti-PSD, votantii USR.

Tendintele de evolutie ale celor doi sunt divergente. Geoana scade, dand semne din ce in ce mai clare de erodare. Lasconi, in schimb, creste.

Pe locul cinci, candidatul PNL, Nicolae Ciuca, cu 10%. E din ce in ce mai evident ca Nicolae Ciuca nu are nicio sansa sa intre in turul doi al alegerilor prezidentiale.

 

Competitia electorala este incheiata de doi candidati sub 10%: Diana Sosoaca, SOS Romania, cu 9%, si Cristian Diaconescu, independent, cu 7%.

 

Ceilalti candidati obtin scoruri reziduale.

 

Cursa pentru intrarea in finala turului doi este din ce in ce mai intensa. Primele sanse le au Marcel Ciolacu, PSD, si George Simion, AUR.

 

Sondajul este reprezentativ pentru populatia adulta neinstitutionalizata cu rezidenta in Romania. Volumul esantionului: 1.005 persoane.

Perioada de culegere a datelor: 26 august – 3 septembrie 2024. Metoda culegerii datelor: interviuri telefonice (CATI). Marja de eroare, la un nivel de incredere de 95%, este de +/- 3,2%”.

 

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191