Coșmarul prin care trece un bărbat din cauza panourilor solare montate pe casă. „Ar fi trebuit pur și simplu să le smulg”

Coșmarul prin care trece un bărbat din cauza panourilor solare montate pe casă. „Ar fi trebuit pur și simplu să le smulg”

Montarea panourilor solare este o investiție pe care tot mai mulți oameni de-a lungul lumii aleg să o facă. Însă, efectele negative ale acestei decizii sunt rareori menționate, iar pentru un bărbat din Anglia, s-au dovedit a fi o adevărată catastrofă.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Ralph Wilson este un bărbat în vârstă de 59 de ani, din Nantwich, un oraș superb din Anglia, situat puțin mai la sud de Liverpool. Din păcate pentru englez, locuința mamei sale decedate s-a dovedit a fi o problemă serioasă, din cauza panourilor solare care au fost montate pe acoperiș. El a descris locuința drept un „nod în jurul gâtului nostru”, potrivit Daily Mail.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Bărbatul spune că nu poate să vândă casa, iar valoarea acesteia a scăzut enorm. El este client al companiei A Shade Greener (ASG), care este anchetată și de către autoritățile din Anglia. Mai mulți proprietari din Anglia au dezvăluit în acest an că au fost hărțuiți de ASG, care și-a chemat clienții în instanță după ce s-au plâns online de serviciile oferite de companie.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Nu poate să vândă casa din cauza panourilor solare

Compania ASG le promite clienților panouri solare instalate gratuit, care să acopere consumul de energie al casei. În același timp, pentru energie suplimentară generată, se primesc plăți din partea programului Feed-In Tariff, susținut de guvern.

Cu toate acestea, clienții spun că sunt puși să semneze contracte de închiriere neclare, pe 25 de ani. Iar pentru oameni precum Ralph, această confuzie generală se traduce prin imposibilitatea vânzării casei mamei sale. „Am fost disperat după bani, pentru a putea plăti îngrijirea mamei mele. Avea demență și a fost oribil spre sfârșit. În ultimele șase luni, nici măcar nu mă cunoștea”, a spus Wilson, potrivit sursei citate.

Compania refuză să demonteze panourile solare mai devreme

„Casa este un lanț în jurul gâtului nostru și o îngrijorare constantă. Mă simt ca și când nu pot face nimic. Este un scandal. Ar fi trebuit pur și simplu să le smulg (n. r. – panourile solare). Lucrurile nu fac bani pentru ei, electricitatea este oprită. Casa nu mai este locuită. Am o casă care nu poate fi vândută! A scăzut la de lire sterline acum. Dacă o ofertă ajunge la de lire, o voi vinde. Este o locație excelentă”, a spus bărbatul.

Compania deja a mai dat în judecată alți clienți, pe care i-a acuzat de defăimare după ce s-au plâns în mediul online. Iar ASG refuză so demonteze panourile solare dacă perioada de închiriere nu s-a finalizat. În plus, clienților nu le este oferită nicio opțiune de a cumpăra contractul de închiriere.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191