Adio, miros de pește în toată casa! Ingredientul secret care te scapă de această problemă

Adio, miros de pește în toată casa! Ingredientul secret care te scapă de această problemă

Vrei să mănânci pește pentru că este extrem de gustos și de sănătos, dar când îți aduci aminte ce miros greu lasă în locuință după ce îl gătești, nu mai pare atât de apetisant. Și, din acest motiv, de cele mai multe ori renunți să-l mai prepari și optezi pentru alte mâncăruri.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Ce face din gătitul peștelui o activitate provocatoare

Chiar dacă îți place peștele, să-l gătești în propria bucătărie poate fi o activitate provocatoare. La mult timp după ce peștele a fost mâncat, oalele s-au spălat și farfuriile puse în mașina de spălat vase, mirosul de pește încă persistă. Poate fi suficient pentru a elimina chiar și pe cel mai devotat consumator de pește să-l gătească în mod regulat. Din fericire, bucătarii și-au dat seama cum poate fi gătit peștele fără a lăsa în urmă o duhoare care persistă zile întregi. 

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Cui se datorează mirosului de pește

O mare parte din mirosul de la gătitul peștelui se datorează metodei de preparare pe care o utilizați. Ca să scăpați de mirosul de pește începeți prin a schimba modul în care îl gătiți. Prăjirea poate cauza o problemă masivă de miros, dar alte tehnici, cum ar fi gătitul peștelui în folie sau hârtie, te pot scăpa de problemei. Neutralizarea mirosului înainte de gătit se poate face prin înmuierea peștelui în lapte sau o soluție de lămâie și apă. 

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Înmuiați peștele în lapte

Cea mai bună soluție, care vă va ajuta să nu mai miroasă în casă a pește după ce îl preparați: înmuiați peștele în lapte timp de 20 de minute înainte de a îl găti. Clătiți-l bine cu apă rece. Nu trebuie să vă îngrijoreze gustul pe care îl va avea în urma acestui proces, va fi la fel de bun.

Dacă este prea târziu și casa ta începe să miroasă, amestecați oțetul și apa și lăsați-l să fiarbă câteva minute. De asemenea, puteți adăuga batoane de scorțișoară sau uleiuri de lavandă pentru o atmosferă mai plăcut parfumată. Astfel, veți scăpa de mirosul de pește!

Important! Pregătiți-vă casa înainte de gătirea peștelui, închizând ușile din interior pentru a împiedica mirosul să se răspândească și în dormitoare, dar deschideți ferestrele și ușile din bucătărie pentru a permite aerisirea mirosului. Și asigurați-vă că aruncați orice resturi de pește cât mai rapid pentru a preveni orice miros persistent.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191