„Aşa grindină nu s-a mai văzut. Uitaţi-vă, prăpădul de pe lume!” Natura s-a dezlănţuit în țară, gheața căzută din cer a făcut ravagii în doar câteva minute

„Aşa grindină nu s-a mai văzut. Uitaţi-vă, prăpădul de pe lume!” Natura s-a dezlănţuit în țară, gheața căzută din cer a făcut ravagii în doar câteva minute

Natura s-a dezlănţuit în judeţul Gorj. În localitatea Alimpeşti, curţile oamenilor au fost acoperite de bucăţi mari de gheaţă, în timpul unei furtuni care a durat doar câteva minute.

Primarul „bombardier” Alin Moldobeanu verifică asfaltarea electorală dintr-un Porsche de 110.000€

Prăpăd, tată, prăpăd. Uitaţi-vă, prăpăd! Uitaţi-vă, prăpădul de pe lume. Uitaţi-vă cum sar pietrele! 

Nanu şi Volo, de vorbă cu ploieştenii din cartierele Mihai Bravu şi M. Eminescu

Şi tot în Gorji, la Leleşti, un incendiu violent a izbucnit la mai mulţi baloţi de fân, după ce ar fi fost loviţi de fulger. Intervenţia pompierilor a fost una dificilă, din cauza vântului care sufla cu putere şi din cauza căruia flăcările s-ar fi putut extinde la o fermă din apropiere. 

Mădălina Lupea, disperată să-şi ascundă problemele cu legea! A cerut Curții de Apel să-i treacă numele „la secret”. Instanța a refuzat solicitarea!

Grindina a făcut prăpăd în Mureș

Ca nişte mingi de ping-pong, aşa au fost surprinse în Mureş bucăţile de grindină care au făcut ravagii în gospodăriile oamenilor.

Totul e distrus. Aşa grindină nu s-a mai văzut. Am luat ce am apucat, am luat pături, ce am avut la îndemână şi am acoperit maşina să nu mi-o rupă. Oricum, mi-a spart şi geamul, în spate, luneta. A fost ceva, teroare. Gheaţă foarte mare. 

Iar în nordul ţării bucăţile mari de gheaţă au băgat spaima în localnici. Ca în timpul unui bombardament s-au simţit oamenii, din cauza sunetelor puternice pe care grindina le făcea la impactul cu acoperişurile caselor. 

Vremea nu a fost mai blândă nici în zona Moldovei

În Bacău, meteorologii au emis seara trecută, timp de o oră, o atenţionare nowcasting de vijelii pentru mai multe localităţi şi a fost trimis către populaţie inclusiv un mesaj Ro-Alert. Curţile oamenilor din Podu Turcului au fost transformate în lacuri, în urma ploii abundente.

Iar unde nu a plouat cu grindină, vântul a fost cel care a creat probleme. Mai mulţi copaci au fost puşi la pământ, iar în unele zone rafalele puternice au doborât stâlpi de iluminat, panouri publicitare sau semne de circulaţie, care au avariat mai multe maşini parcate. Ploile vor continua şi în orele următoare. Până astăzi la ora 10:00, 16 judeţe sunt sub avertizare cod galben de vreme rea. Pentru alte 5, din sud-vestul ţării, meteorologii au emis o avertizare de cod portocaliu. 

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191