Care este forma de plural a cuvântului „colac”. Te-ai gândit vreodată la această variantă

Care este forma de plural a cuvântului „colac”. Te-ai gândit vreodată la această variantă

Este evident că limba română se numără printre cele mai complexe limbi din lume. Cu toate că nouă, românilor, ni se pare extrem de ușor să o vorbim, de cele mai multe ori exprimarea eronată sau chiar cunoașterea insuficientă a acestei limbi ne poate expune chiar și pe noi la probleme uriașe. Acest lucru se întâmplă și în cazul cuvântului „colac”. Care este forma de plural a acestui cuvânt folosit des în ultima perioadă de timp mai ales că ne aflăm în sezonul estival.

Acuzații grave la adresa Spitalului Municipal Câmpina: „Şpagă la greu! Începând de la portar şi infirmiere, până la ultimul medic!”

Gramatica limbii române vine cu o serie de provocări, chiar și pentru nativi. Chiar și forma de plural a anumitor cuvinte ne poate da bătăi de cap. Așadar, printre cuvintele a căror formă de plural îi pune în dificultate pe români se numără și cuvântul ”colac”.

Spune NU drogurilor, cât încă mai poți!/ Directorul Gabriel Țaga, interviu exclusiv. Cum se „prezintă” Colegiul „Mihai Viteazul” la acest capitol

Forma de plural a cuvântului „colac”

Din grabă sau din oboseală putem fi puși în situația în care putem face o serie de greșeli gramaticale. Este posibil ca, din neatenție, românii să folosească și o mulțime de pleonasme, care sunt definite ca fiind o eroare de exprimare care constă în folosirea alăturată a unor cuvinte, expresii sau propoziții care repetă aceeași idee.

ITM Prahova: De la 1 octombrie 2023, salariul de bază minim brut se stabileşte la 3.300 lei

Chiar și vorbitorii limbii române folosesc și o serie de formulări greșite.

De exemplu, mulți dintre cei care vorbesc limba română folosesc ”decât” în loc de ”numai” sau ”doar”.

”Am decât o carte” formulare greșită, deoarece ”decât” se folosește în construcții negative. Ei bine, din punct de vedere gramatical, corect ar fi ”Nu am decât o carte” sau ”Am numai/doar o carte”.

Totuși, existe și anumite cuvinte ale căror formă de plural poate da mari bătăi de cap. Printre acestea se numără și cuvântul ”colac”.

Greșeala gramaticală des întâlnită

În acest fel, în momentul în care întâmpinăm dificultăți cu privire la forma unui anumit cuvânt, putem consulta Dicționarul explicativ al Limbii Române, iar potrivit acestuia, forma corectă de plural a cuvântului ”colac” este chiar ”colaci”.

În acest fel, fie că te referi la coca împletită, fie că te referi la obiectul care te menține la suprafață când ești în apă, cuvântul „colac” are o singură formă de plural corectă.

În limba română nu există cuvântul „colace”.

CITEȘTE ȘI: Care este forma de plural a cuvântului „plajă”. Greșeala făcută de milioane de români

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191