Enel a anunţat joi că îşi va vinde operaţiunile din România către Public Power Corp, cea mai mare companie de utilități din Grecia, pentru 1,26 miliarde de euro, în cadrul unui plan care vizează reducerea datoriilor şi concentrarea pe energiile verzi.
În acest context, a apărut întrebarea firească: românii ce tarife vor plăti după finalizarea tranzacţiei?
Fostul preşedinte ANRE dă garanţii că nimic nu se schimbă
Ce spune Virgiliu Nanu (CJ Prahova) despre scumpirile Hidro Prahova
Fostul preşedinte ANRE Niculae Havrileţ susţine că plecarea Enel din România nu va afecta abonaţii acestei companii, precizând că, din punctul de vedere al consumatorului, nu se va schimba nimic deoarece tarifele sunt reglementare şi rămân la valoarea pe care o au în prezent.
„Din punctul de vedere al consumatorului nimic nu se va schimba pentru că tarifele sunt reglementate, rămân la valoarea pe care o au acum sau dacă în următoarea perioadă de reglementare care începe anul viitor se va stabili o altă politică de tarifare de către ANRE atunci vom vedea, dar nu implică nicio schimbare a tarifelor existente această preluare a Enel-ului”, a afirmat fostul preşedinte ANRE.
Tranzacţia este în conformitate cu Planul Strategic curent al Grupului Enel, care vizează concentrarea asupra a 6 ţări ţintă cu potenţial ridicat de creştere şi în care are o prezenţă integrată, respectiv Italia, Spania, Statele Unite, Brazilia, Chile şi Columbia.