Control în unitățile teritoriale DNA! Procurorii, verificați dacă mai fac abuzuri

Control în unitățile teritoriale DNA! Procurorii, verificați dacă mai fac abuzuri

Seful DNA Marius Voineag  a declansat un amplu control la nivelul serviciilor teritoriale ale parchetului anticoruptie. Mai exact, este vorba despre un control tematic al dosarelor aflate in instrumentarea serviciilor teritoriale ale DNA.

Se lucreaza „la foc automat” pe Bulevardul Castanilor. A fost decopertat asfaltul vechi aproape în totalitate

Controlul a fost dispus printr-un ordin al lui Voineag din 9 august 2023, urmand sa se desfasoare in perioada 4 septembrie 2023-16 octombrie 2023.

Nu o fi Volosevici „pe sufletul” tuturor, dar şi nouă ne place să găsim probleme la soluții! Cum o dai, tot nu e bine…

“Art. 1. Efectuarea, in perioada 04 septembrie 2023 – 16 octombrie 2023, a unui control tematic al dosarelor aflate in lucru la procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Structura teritoriala”.

Un student de la UPG, dealer de droguri în Ploieşti. Tânărul şi iubita lui au primit închisoare cu suspendare şi muncă în folosul comunității

Potrivit site-ului G4 Media, care a prezentat ordinul lui Voineag, controlul va viza ritmicitatea actelor de urmarire penala efectuate, examinarea masurilor dispuse si a actelor efectuate de procurori, in raport cu dispozitiile procedurale incidente, precum si verificarea respectarii dispozitiilor legale de catre procurori cu privire la cererile formulate in cursul urmaririi penale de subiectii procesuali principali, parti sau avocatii acestora.

Controlul vine, adaugam noi, in contextul in care este cunoscut ca activitatea multora dintre serviciile teritoriale ale DNA este una defectuoasa, cu grave incalcari ale normelor de procedura penala, asa cum au aratat cazurile dezvaluite de presa in ultimii ani.

Sefii DNA vor fi informati “de indata” despre masurile de supraveghere.

De asemenea, printr-un alt ordin din 10 august 2023 (prezentat tot de G4 Media), Marius Voineag a dispus ca cererile formulate de procurorii DNA privind emiterea unor masuri de supraveghere tehnica sa fie transmise de indata procurorului sef al parchetului anticoruptie si adjunctilor acestuia, Tatiana Toader si Paul Silviu Dumitriu:

“Cererile formulate de procurori in procedura de emitere a masurilor de supraveghere tehnica reglementata in art. 140 C.p.p., precum si ordonantele emise, conform art. 141 C.p.p., cu privire la aceleasi masuri autorizate de catre procurori, se comunica, de indata (anterior expedierii catre instanta/organ judiciar de punere in executare), prin e-mail, la cabinetul procurorului-sef directie si la cabinetele procurorilor-sefi adjuncti, fara a intrerupe sau afecta circuitul legal si regulamentar de sesizare a judecatorului de drepturi si libertati de la instanta competenta si, respectiv punerea in executare masurilor autorizate”.

Nu in ultimul rand, seful DNA Marius Voineag a dispus ca procurorii DNA sa raporteze lunar situatia masurilor asiguratorii in dosarele aflate in instrumentarea parchetului anticoruptie.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191