Cum sunt românii împinşi să lucreze până la 70 de ani. Noua Lege a Pensiilor schimbă tot!

Cum sunt românii împinşi să lucreze până la 70 de ani. Noua Lege a Pensiilor schimbă tot!

Autorităţile noastre trebuie să găsească soluţii prin care să-i încurajeze pe români să lucreze până la vârsta de 70 de ani. Este o condiţie impusă de Bruxelles pentru accesarea miliardelor europene din PNRR.

Primarul Volosevici a dispus depunerea celui de al doilea proiect cu finanțare europeană pentru creșterea eficienței energetice a CET Brazi

Țara noastră s-a angajat ca în România să existe „o vârstă facultativă de pensionare, iar aceasta să fie vârsta de 70 de ani”.

Teroare în Păuleşti! Un urs umblă nestingherit prin comună, în timp ce primarul „Tudorică” îşi vede liniştit de concediu

Lege pentru munca până la adânci bătrâneţi

Virgiliu Nanu promite sprijin total pentru investițiile în Prahova: Vizită oficială la Cameron România SA

Aşadar, cu alte cuvinte, parlamentarii ar cam trebui să pregătească deja o lege prin care românii să fie încurajați să iasă la pensie la 70 de ani.

O altă prevedere este creșterea vârstei de pensionare pentru femei. Aceasta ar urma să ajungă la 63 de ani până în 2030, iar acest lucru înseamnă o creștere a vârstei de pensionare pentru femei cu un an și jumătate.

Se recalculează venitul dacă lucrezi după pensie

Ar putea apărea o nouă situaţie în care se va recalcula pensia: cea în care omul lucrează şi după vârsta legală de pensionare. Asta înseamnă majorarea pensiei, în funcție de perioadele lucrate după pensionare.

Orice român poate să solicite recalcularea pensiei pentru fiecare stagiu de cotizare de minimum 12 luni.

„Pensionarii pentru limită de vârstă care, după dată înscrierii la pensie, realizează stagiu de cotizare, pot solicita recalcularea pensiei, în condițiile legii”, potrivit articolului 107 din Legea pensiilor.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191