De ce este bine să pui nucile la fiert, în coajă. Așa procedau bunicii la țară

De ce este bine să pui nucile la fiert, în coajă. Așa procedau bunicii la țară

Fără doar și poate, nucile sunt unele dintre alimentele extrem de preferate de români, și nu numai, pentru gustul delicios pe vcare îl au, dar și pentru continuntul de vitamine şi minerale pe care îl au și care întăresc sistemul imunitar. Cu toate acestea, însă, curățarea lor pune probleme în multe dintre cauze. Iată cât timp este bine să le lași la fiert pentru a le decoji mai ușor!

În atenția Poliției Prahova/ „3000 de cetățeni au obținut ilegal domiciliu sau viză de flotant în Câmpina!”

Nucile se numără printre alimentele extrem de folosite în prepararea deserturilor, însă puțini sunt cei care știu beneficiile pe care le oferă consumul acestora. Nucile sunt o gamă largă de substanțe nutritive, inclusiv cantități mari de grăsimi sănătoase, mononesaturate și polinesaturate.

Volosevici, în dialog cu ploieştenii. „În timp ce alții doar dau din gură, mie chiar îmi pasă de oameni!”

Totodată, acestea conțin, în mod natural, foarte puțin sodiu, conțin însă potasiu și puțini carbohidrați sub formă de zaharuri naturale. Astfel că, un consum regulat de nuci aduce organismului o multitudine de beneficii.

Marcel Ciolacu, veste uriaşă: Din iunie, vor fi creșteri salariale: 20% pentru sistemul sanitar, 20% pentru asistență socială și 7% pentru cadrele didactice

De ce să pui nucile la fiert, în coajă

Amintim că, tradiția culinară de a fierbe nuci întregi în coajă înainte de a le mânca datează de secole. Această metodă era folosită destul de des de către bunici.

Cu tiate acestea, procesul este unul aparent simplu și presupune scufundarea nucilor, cu tot cu coajă, în apă clocotită pentru o perioadă scurtă de timp.

Ei bine, fierberea nucilor în coajă, preț de aproximativ cinci minute, reprezintă o metodă nu se referă doar la pregătirea nucilor pentru a fi sparte mult mai ușor. Acest proces este, în același timp, și o metodă ideală care oferă miezului nucii o aromă aparte.

Miezul va rămâne întreg și cu un gust delicios

Așadar, în cazul în care și tu ești în căutare de trucuri cu care să cureți mai ușor și mai repede nucile, tot ce trebuie să faci este să pui 120 de grame de nuci întregi în coajă timp de 5 minute până se înmoaie ușor în apă la fiert.

Astfel, la final, după ce acestea sunt gata, cu ajutorul unui cuțit le vei sparge ușor coaja și vei observa că miezul a rămas întreg.

CITEȘTE ȘI: Cât a ajuns să coste miezul de nucă. Se vinde de aproape 6 ori mai scump în România, comparativ cu alte țări europene

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191