Masa de Paşte 2023 aproape că devine un lux. Carnea de miel şi ouăle, printre produsele care s-au scumpit major

Masa de Paşte 2023 aproape că devine un lux. Carnea de miel şi ouăle, printre produsele care s-au scumpit major

Preţurile produselor alimentare s-au liniştit şi vor continua să scadă, afirmă ministrul Agriculturii, Petre Daea. Deocamdată, la raft, oamenii au bătăi de cap.

În atenția Prefecturii Prahova, Garzii de Mediu, ANAF, ISC! Activități ilegale pe malul râului Teleajen, ale firmei Vierstein Bau

Totul e scump, iar Paştele 2023 se apropie cu paşi repezi.

ONEA, DISTRUS DE FETIS – Fosta sefa AEP Ana Maria Patru a luat achitare pe linie. Judecatorul TMB Cristian Balan a constatat ca procurorii Lucian Onea si Cerasela Raileanu de la DNA Ploiesti au trimis-o in judecata pe Patru pentru un trafic de influenta inexistent

30 de ouă – 36 lei

3,3 milioane de euro pentru modernizarea Bulevardului Castanilor. Primaria a lansat licitatia/ Lucrarile vor dura maxim 3 luni

Anul acesta prețul cărnii de miel va fi cu 30% mai mare comparativ cu anul trecut. În 2022, un kilogram de carne de miel era între 30 și 35 de lei, în funcție de locul din care e cumpărată. Anul acesta, însă, prețul va fi mai mare, între 40 și 45 de lei.

Un cofrag cu 30 de ouă ar putea costa între 26 de lei și 36 de lei, în funcție de locul din care se face achiziția, dar și de cel care le distribuie.

Ministrul Agriculturii acuză specula

În acest context, ministrul Agriculturii nu a exclus faptul că sunt şi situaţii în care preţurile produselor alimentare au crescut din cauza speculei, unul dintre exemple fiind cel al cepei.

„Uneori există din nefericire şi această situaţie, dar lucrurile acestea se aşază cu noi, prin noi şi cu reguli bine stabilite.

Ministerul Agriculturii şi statul român dau subvenţii pentru agricultura României, pentru a menţine în stare de funcţionare din punct de vedere al confortului financiar pentru fermieri, în aşa fel încât să producem în ţară şi să producem tot timpul şi fără întrerupere şi să valorificăm întreaga producţie pe care o obţinem.

Sunt preţuri în respect faţă de muncă. E adevărat că acum este un sortiment, este această ceapă, dar nu trebuie să ne învârtim în jurul cepei şi să absolutizăm că preţurile au luat-o razna.

E adevărat că au speculat un moment şi am spus foarte clar: nu trebuie să speculaţi acest moment.

Noi suntem legaţi acum de toate informaţiile de pe planetă şi dacă într-o parte se spune că au crescut preţurile, iată că unii se gândesc, că dacă au crescut acolo, de ce să nu crească şi aici„, a subliniat şeful de la Agricultură.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191