Moment inedit la Înalta Curte de Casație și Justiție. Tăriceanu vrea continuarea procesului în care este acuzat de corupție

Moment inedit la Înalta Curte de Casație și Justiție. Tăriceanu vrea continuarea procesului în care este acuzat de corupție

Faptele pentru care fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a fost trimis în judecată s-au prescris, dar procesul va continua la cererea acestuia.

STOP ABUZURILOR DIN JUSTIȚIE! Mesajul fostei sefe DIICOT Giorgiana Hosu, dupa achitarea post-mortem a politistului Dan Hosu: “Vreau sa se invete ceva din acesti 7 ani si oamenii sa invete sa gandeasca ei insisi. Sa nu se grabeasca nimeni sa arunce cu piatra”

Procedura penală îi obligă pe judecători să îi întrebe pe inculpați dacă doresc ca procesul să continue, atunci când este constatată împlinirea termenului general de prescriere.

In atentia Politiei Prahova, OPC, ANAF! O firma din Brasov escrochează pensionari din Prahova, cu întâlniri la hoteluri, unde vând chinezării la suprapreț

La procesul lui Tăriceanu, care are loc la Înalta Curte de Casație și Justiție, fost premier a surprins pe toată lumea din sala de judecată, după ce a afirmat că dorește continuarea procesului în care este acuzat de DNA de fapte de corupție.

Guvernul a aprobat cedarea pasajului de la Podul Înalt către Primăria Ploiești. Poate fi demarat proiectul de lărgire la patru benzi

Tăriceanu a mai spus că el crede în nevinovăția sa, drept pentru care nu dorește ca procesul penal să înceteze ca urmare a prescrierii faptelor.

”Sunt nevinovat și vreau să se dovedească în instanță nevinovăția mea!”, este răspunsul consemnat de grefierul de ședință, cu ocazia termenului din data de 15 decembrie 2022.

Cererea procurorului a fost respinsă

La termenul din data de 2 februarie 2023, de la Înalta Curte de Casație și Justiție, procurorul de ședință de la DNA, a cerut ca judecata să fie suspendată, până când Curtea de Justiție de la Strassbourg se va pronunța în legătură cu aplicarea noțiunii de prescripție a faptelor.

Judecătorii au respins ambele cereri ale procurorului, pe motiv că nu sunt întemeiate pe nicio prevedere legală.

Și cererea lui Tăriceanu, privind ridicarea sechestrului pe unele bunuri din averea personală a fost respinsă de completul de judecată.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191