Musaca de cartofi cu varza si carne

Musaca de cartofi cu varza si carne

INGREDIENTE
Pentru piureul de cartofi:
400 g cartofi albi
100 g unt
30 g parmezan
100 ml lapte fierbinte
sare
1/2 legatura patrunjel verde
Pentru umplutura de carne:
500 g carne tocată (75% pui+25% porc)
1 ceapa
1 morcov
1 pastarnac
2-3 graunti de usturoi
1 ardei rosu
sare
piper
cimbru
1/2 legătură pătrunjel verde
50 ml ulei
150 g bulion
Pentru umplutura de varza:
1 varza acra
110 ml ulei
2 cepe
piper
cimbru
2-3 foi de dafin
100 g bulion
1 legatura marar verde
Pentru gratinat:
50 g cascaval afumat
1 ou

EVENIMENT/ Peste 300 de bicicliști au pedalat pe noua Centură ocolitoare a orașului Mizil, alături de președintele CJ Prahova, Virgil Nanu

 

Virgil Nanu: „Pas cu pas, promisiunile devin realitate” – Președintele CJ Prahova, la inaugurarea Lotului 2 al autostrăzii Ploiești–Buzău

Portii: 8 Timp de preparare: sub 90 minute

VIDEO: Spitalul Județean Ploiești e pe mâini bune! Interviu cu chirurgul Sebastian Toma, managerul celui mai mare spital din Prahova

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi cu varza si carne:
Se incepe mai intai cu varza care se toaca si se lasa la desarat pentru 10-5 minute, in apa cat sa o acopere. Daca este prea acra, se mai schimba odata apa.

Dupa acest interval, se caleste ceapa in ulei incins, apoi se adauga bulionul, dafinul, se amesteca de cateva ori, apoi se adaugă varza bine scursa si stoarsa.

Se lasa sa se prepare sub capac, potrivindu-se gustul cu piper si cimbru, iar la final, se adauga si mararul tocat.

Intre timp, se prepara si umplutura de carne.

Se toaca legumele si se pun la calit in ulei incins cu putina apa, apoi se adauga carnea tocata si se amesteca intens, pentru a se prepara uniform.

Spre final de preparare, se adauga bulionul si se potriveste gustul cu sare, piper si cimbru, iar dupa stingerea focului, se adauga verdeata tocata.

Pentru prepararea piureului, se curata cartofii si se pun la fiert in apa cu sare, iar cand sunt bine fierti, se scurge apa, se paseaza cartofii impreuna cu untul, apoi se dilueaza cu lapte fierbinte, atat cat sa iasa un piure cremos.

Dupa stingerea focului, se adauga patrunjelul tocat marunt.

Intr-un vas de yena uns cu unt, se pun un strat de cartofi, unul de carne tocata, altul de cartofi, apoi varza si se acopera cu inca un strat de cartofi.

Se acopera vasul si se da la cuptor pentru 10-15 minute, apoi se inlatura capacul, se rade cascavalul deasupra si se adauga un ou batut, apoi se da din nou vasul la cuptor, pentru 6-8 minute, pana se gratineaza musacaua frumos.

Chiar daca pare mult de munca, merita pentru ca iese foarte buna.

 

 

 

sursa: www.bucataras.ro

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0734.908.468