Polițiştii prahoveni, pe urmele şoferilor drogați. Două cazuri, depistate în ultimele 3 zile

Polițiştii prahoveni, pe urmele şoferilor drogați. Două cazuri, depistate în ultimele 3 zile

*_ACȚIUNILE POLIȚISTILOR PRAHOVENI SUNT PERMANENTE_*

Surse PhOnline.ro/ PSD şi PNL anunță azi comasarea alegerilor şi liste comune la europarlamentare şi locale

 

Sondaj CURS/ Românii vor comasarea alegerilor. PSD conduce detaşat. PNL coboară la egalitate cu AUR

*Poliţiştii prahoveni acţionează permanent în întregul județ, desfășurând acțiuni atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, pentru depistarea factorilor criminogeni care pot pune în pericol siguranța comunității.*

Luju.ro: ÎN LOC SĂ FIE ÎN PUŞCĂRIE, NEGULESCU AMENINȚĂ– Mesaj trimis de paraditorul „Portocală” fostului premier Victor Ponta

 

Astfel, în zilele de 15, 16 și 17 septembrie a.c., polițiștii și jandarmii au desfășurat 11 acțiuni pentru *prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc și pentru combaterea consumului de droguri.*

 

Acțiunile desfășurate au fost menite să identifice și să abordeze în mod eficient orice potențială amenințare pentru siguranța cetățenilor, asigurându-se un climat de ordine și siguranță publică, acționându-se totodată, și pentru creșterea gradului de disciplină rutieră pe drumurile publice din județ.

 

În cadrul acțiunilor, au fost legitimați peste 850 de cetățeni, iar conducătorii auto au fost informați cu privire la riscurile consumului de droguri și consecințele acestuia.

 

Polițiștii rutieri au acționat cu efective mărite în cele trei zile, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, accentul fiind pus pe depistarea și extragerea, din trafic, a persoanelor care pun în pericol siguranța rutieră prin alegerile lor, urcându-se la volan sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

 

În acest context, au fost controlate aproximativ 700 de vehicule, fiind testați mai mult de 450 dintre șoferi cu aparatele etilotest și cu cele drugtest.

 

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate, în total, peste 300 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe conform O.U.G. nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, pentru abateri precum: 65 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 5 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, trei dintre valori fiind 0,27; 0,28; 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat, două pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive, 8 pentru nepurtarea centurii de siguranță, dar și 7 bicicliștilor pentru abaterile lor.

 

Valoarea totală a sancțiunilor este de aproximativ 100.000 de lei.

 

În total, au fost reținute 19 permise de conducere, dintre care 5 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, două pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive, dar și 7 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, precum și 11 certificate de înmatriculare.

 

Prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, în special depistarea persoanelor care conduc sub influența băuturilor alcoolice, a substanțelor psihoactive, precum și a celor care nu respectă regimul legal de viteză se numără printre obiectivele polițiștilor rutieri prahoveni, iar monitorizarea drumurilor publice din județ se face în mod constant de către aceștia, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

Comunicat IJP Prahova

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191