Primaria Ploiesti, veste uriasa: 128 de milioane de euro pentru eficientizarea energetica a caselor (proprietati private)

Primaria Ploiesti, veste uriasa: 128 de milioane de euro pentru eficientizarea energetica a caselor (proprietati private)

Acordăm atenție și ploieștenilor care locuiesc la case !
Ploieștiul este singurul oraș din România care va începe proiecte de eficientizare energetică la case.

STOP ABUZURILOR DIN JUSTIȚIE! Mesajul fostei sefe DIICOT Giorgiana Hosu, dupa achitarea post-mortem a politistului Dan Hosu: “Vreau sa se invete ceva din acesti 7 ani si oamenii sa invete sa gandeasca ei insisi. Sa nu se grabeasca nimeni sa arunce cu piatra”

Primăria Municipiului Ploiesti, împreună cu Agenția pentru Eficiență Energetică și Energii Regenerabile “AE3R Ploiești-Prahova”, participă la Proiectul European LIFE ReHABITA, alături de reprezentanți ai municipalității din Lorca – Spania, ca și coordonator. De asemenea, în proiect sunt implicate și municipalitățile Plovdiv – Bulgaria, Saldus – Letonia și Gospić – Croația.
Pentru a reduce lipsa accesului la servicii energetice moderne, proiectul, care se va derula pe o perioadă de 4 ani, începând cu luna august a anului în curs, va avea ca scop principal promovarea renovărilor energetice profunde ale stocului de clădiri ale UE, recunoscut ca fiind ineficient din punct de vedere energetic.

In atentia Politiei Prahova, OPC, ANAF! O firma din Brasov escrochează pensionari din Prahova, cu întâlniri la hoteluri, unde vând chinezării la suprapreț

„În ultimii ani am implementat proiecte privind eficiența energetică doar la unitățile locative din blocuri. Nu este drept față de ploieștenii care locuiesc la case, iar pe noi ne preocupă confortul tuturor ploieștenilor. De aceea, am reușit să fim primul oraș din România și printre cele cinci din Europa care vom demara proiecte de renovare și reabilitare energetică a caselor individuale. Este un proiect pilot în România pe care ne dorim să îl dezvoltăm și să devină un exemplu de bune practici”, a declarat primarul Andrei Volosevici.

Guvernul a aprobat cedarea pasajului de la Podul Înalt către Primăria Ploiești. Poate fi demarat proiectul de lărgire la patru benzi

Proiectul LIFE ReHABITA este finanțat de către Comisia Europeană, prin Apelul de Proiecte LIFE 2022 și are o valoare totală de 1 948 986.81 euro, din care 128 220.24 euro – buget alocat Municipiului Ploiești.
Astfel, prin intermediul proiectului LIFE ReHABITA se va înființa, la nivelul Municipiului Ploiești, un birou de asistență, prin intermediul căruia cetățenii vor avea acces la informațiile legate de etapele de renovare a clădirilor în care locuiesc. În acest fel, cei care își doresc să locuiască într-o casă eficientă, din punct de vedere energetic, se pot prezenta la acest birou unic, unde personalul abilitat le va oferi soluții inovatoare privind eficiența energetică, precum și informații privind mecanismele de finanțare a acestor proiecte.
Deși lucrările de renovare implică o serie de pași, percepuți mai degrabă, de către populație, ca o problemă și nu ca pe o oportunitate, renovarea profundă reprezintă, totuși, o serie de avantaje care pot fi aduse calității vieții pentru o familie vulnerabilă.
Precizăm, totodată, că sărăcia energetică, care reprezintă lipsa accesului la servicii energetice moderne, se referă la situația în care se află un număr însemnat de persoane, din țările în curs de dezvoltare, precum și a unora din țările dezvoltate, a căror bunăstare este afectată în mod negativ de consumul foarte scăzut de energie, precum și de utilizarea de combustibili poluanți.
Prin implementarea acestui proiect la nivelul Municipiului Ploiești, instituția noastră, alături de AE3R, va sprijini cetățenii vulnerabili, pentru a trece mai ușor peste provocările cauzate de criza energetică de la nivel european.
Lista completă a partenerilor implicați în proiect:
1. AYUNTAMIENTO DE LORCA (ES) – Coordonator
2. SUELO Y VIVIENDA DE LORCA S.A. (ES) – Afiliați
3. EUROVERTICE CONSULTORES SL (ES) – Partener
4. PRIMĂRIA MUNICIPIULUI PLOIEȘTI – Partener
5. AGENȚIA PENTRU EFICIENȚĂ ENERGETICĂ ȘI ENERGII REGENERABILE (RO) – Partener
6. SALDUS NOVADA PASVALDIBA (LV) – Partener
7. EKODOMA (LV) – Partener
8. GRAD GOSPIC (HR) – Partener
9. DRUSTVO ZA OBLIKOVANJE ODRZIVOG RAZVOJA (HR) – Partener
10. ENERGY AGENCY OF PLOVDIV ASSOCIATION (BG) – Partener
11. OBSHTINA PLOVDIV (BG).

Comunicat Primaria Ploiesti

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191