Revoltător. Înainte de accident, polițiștii găsiseră droguri în mașina tânărului de 19 ani, dar l-au lăsat liber. Filmul tragediei

Revoltător. Înainte de accident, polițiștii găsiseră droguri în mașina tânărului de 19 ani, dar l-au lăsat liber. Filmul tragediei

Șoferul de 19 ani care a ucis doi tineri în accidentul din 2 Mai a fost oprit de două ori de un echipaj de poliție înainte de tragedia de pe șosea, potrivit unor surse din anchetă. Șeful Poliției Române a trimis Corpul de Control la Inspectoratul Județean de Polițe (IPJ) Constanța pentru a stabili dacă se putea evita tragedia prin cele două controale făcute.

Apel către Garda de Mediu Prahova: Ploieştiul se sufocă! Lista marilor poluatori care ne pun sănătatea în pericol

Potrivit unor surse Digi24, el s-a întâlnit de două ori cu polițiștii de la Rutieră înainte de a provoace tragedia.

OPC Prahova a făcut ravagii în parcurile auto din Ploieşti. Peste 400 de maşini, scoase de la vânzare

Prima întâlnire a fost la 9 seară, în Constanța, când a fost oprit la un filtru. Polițiștii nu aveau indicii că ar fi sub influența drogurilor, i-au făcut recomandări să aibă grijă cum conduce și să nu se urce la volan beat sau sub influența drogurilor.

Concurs de fotografie lansat de fosta Rafinărie Steaua Română. Premii in valore de 3000 euro

Tânărul și-a continuat drumul.

La miezul nopții, polițiștii au primit un apel la 112, prin care un bărbat reclama că o mașină turează motorul foarte tare, iar șoferul conduce agresiv. La fața locului a fost trimis un echipaj de poliție. Polițiștii i-au văzut mașina tânărului, l-au tras pe dreapta, l-au testat cu alcooltestul, iar rezultatul a fost negativ. În mașina lui însă, polițiștii au găsit o țigară despre care se suspectează că ar fi conținut canabis, precum și niște pastile care acum sunt verificate pentru a se stabili dacă sunt stupefiante.

Tânărul a fost dus la poliție, a fost deschis dosar penal pentru deținere de droguri.

La a ieșit din sediul poliției. Potrivit surselor citate, de acolo tânărul ar fi mers în Vama Veche, unde s-a întâlnit cu câțiva prieteni și ar fi consumat droguri. Polițiștii au informații că prietenii respectivi ar fi consumatori de droguri.

După ce a plecat de la vila unde erau aceștia cazați, tânărul s-a urcat la volan. Apoi s-a produs accidentul.

Șeful Poliției Române a trimis Corpul de Control la Inspectoratul Județean de Polițe (IPJ) Constanța pentru a stabili dacă se putea evita tragedia prin cele două controale făcute. Șefii poliției vor să afle exact când a consumat tânărul droguri și dacă atunci când a fost oprit era sub influența stupefiantelor.

După ce polițiștii au văzut că are droguri în mașină, aceștia l-au dus pe tânăr la poliție. Au fost anunțați ofițerii de la Crimă Organizată care se ocupă de dosar și a fost deschisă o anchetă. În acel moment, însă, polițiștii nu au avut suficiente motive să îl rețină, de aceea băiatul a plecat liber din sediul Poliției, potrivit surselor citate. De fapt, acesta e principalul semn de întrebare, legat de momentul în care el a consumat droguri.

Potrivit surselor, când a plecat de la poliție, tânărul nu părea că ar fi sub influența stupefiantelor. El a dat declarații agenților de la Rutieră și polițiștilor de la Crimă organizată, iar polițiștii au ajuns la concluzia că nu ar fi un pericol public. De aceea a plecat în jurul orei , conform surselor.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191