Revoltător. Înainte de accident, polițiștii găsiseră droguri în mașina tânărului de 19 ani, dar l-au lăsat liber. Filmul tragediei

Revoltător. Înainte de accident, polițiștii găsiseră droguri în mașina tânărului de 19 ani, dar l-au lăsat liber. Filmul tragediei

Șoferul de 19 ani care a ucis doi tineri în accidentul din 2 Mai a fost oprit de două ori de un echipaj de poliție înainte de tragedia de pe șosea, potrivit unor surse din anchetă. Șeful Poliției Române a trimis Corpul de Control la Inspectoratul Județean de Polițe (IPJ) Constanța pentru a stabili dacă se putea evita tragedia prin cele două controale făcute.

Brezenii sunt foc şi pară pe primarul Novac (PNL): „Craterele din asfalt ne pun viețile în pericol! La Primărie nu se răspunde la telefon şi la sesizări!”

Potrivit unor surse Digi24, el s-a întâlnit de două ori cu polițiștii de la Rutieră înainte de a provoace tragedia.

Ioana Neagu, primărița „credincioasă” din Valea Călugărească a uitat de promisiunile din campanie. Rețeaua de apă şi canal, abandonată!

Prima întâlnire a fost la 9 seară, în Constanța, când a fost oprit la un filtru. Polițiștii nu aveau indicii că ar fi sub influența drogurilor, i-au făcut recomandări să aibă grijă cum conduce și să nu se urce la volan beat sau sub influența drogurilor.

Ruşinea politicii prahovene: Alin Moldoveanu (PNL), karatistul care a adus un municipiu la „rang” de comună

Tânărul și-a continuat drumul.

La miezul nopții, polițiștii au primit un apel la 112, prin care un bărbat reclama că o mașină turează motorul foarte tare, iar șoferul conduce agresiv. La fața locului a fost trimis un echipaj de poliție. Polițiștii i-au văzut mașina tânărului, l-au tras pe dreapta, l-au testat cu alcooltestul, iar rezultatul a fost negativ. În mașina lui însă, polițiștii au găsit o țigară despre care se suspectează că ar fi conținut canabis, precum și niște pastile care acum sunt verificate pentru a se stabili dacă sunt stupefiante.

Tânărul a fost dus la poliție, a fost deschis dosar penal pentru deținere de droguri.

La a ieșit din sediul poliției. Potrivit surselor citate, de acolo tânărul ar fi mers în Vama Veche, unde s-a întâlnit cu câțiva prieteni și ar fi consumat droguri. Polițiștii au informații că prietenii respectivi ar fi consumatori de droguri.

După ce a plecat de la vila unde erau aceștia cazați, tânărul s-a urcat la volan. Apoi s-a produs accidentul.

Șeful Poliției Române a trimis Corpul de Control la Inspectoratul Județean de Polițe (IPJ) Constanța pentru a stabili dacă se putea evita tragedia prin cele două controale făcute. Șefii poliției vor să afle exact când a consumat tânărul droguri și dacă atunci când a fost oprit era sub influența stupefiantelor.

După ce polițiștii au văzut că are droguri în mașină, aceștia l-au dus pe tânăr la poliție. Au fost anunțați ofițerii de la Crimă Organizată care se ocupă de dosar și a fost deschisă o anchetă. În acel moment, însă, polițiștii nu au avut suficiente motive să îl rețină, de aceea băiatul a plecat liber din sediul Poliției, potrivit surselor citate. De fapt, acesta e principalul semn de întrebare, legat de momentul în care el a consumat droguri.

Potrivit surselor, când a plecat de la poliție, tânărul nu părea că ar fi sub influența stupefiantelor. El a dat declarații agenților de la Rutieră și polițiștilor de la Crimă organizată, iar polițiștii au ajuns la concluzia că nu ar fi un pericol public. De aceea a plecat în jurul orei , conform surselor.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191