Stația GPL care a explodat la Crevedia aparține fiului primarului din Caracal. Surse: Doi oameni încercau să mute gaz între cisterne

Stația GPL care a explodat la Crevedia aparține fiului primarului din Caracal. Surse: Doi oameni încercau să mute gaz între cisterne

Stația GPL care a explodat sâmbătă și a provocat 46 de victime la Crevedia, dintre care 26 de pompieri, îi aparține fiului primarului din Caracal, Ion Doldurea. Firma se numește Flagas SRL și administrează, după toate informațiile, o stație GPL dezafectată, folosită ca depozit de gaz. Conform datelor obținute de Digi24, la Crevedia s-ar fi aflat 6 cisterne GPL, fiecare cu o capacitate de 10 000 de litri fiecare. Surse oficiale susțin că motivul producerii tragediei ar fi faptul că doi cetățeni ar fi încercat, în cursul zilei de sâmbătă, să mute gaz dintr-o cisternă în alta.

Apel către Garda de Mediu Prahova: Ploieştiul se sufocă! Lista marilor poluatori care ne pun sănătatea în pericol

Elena Alexandru, jurnalist Digi24: „Am stat de vorbă cu primarul din Caracal și a spus că într-adevăr este vorba despre firma fiului său. A recunoscut acest lucru. A confirmat că această stație ar fi fost dezafectată, nu funcționa în acest moment și nu înțelege cum s-au produs aceste explozii.

OPC Prahova a făcut ravagii în parcurile auto din Ploieşti. Peste 400 de maşini, scoase de la vânzare

Tot dumnealui mi-a spus ca în aceste momente nu este în țară, este plecat în străinătate și urmează să ajungă în noaptea asta sau mâine, caută un avion să ajungă cât mai urgent în România, să fie alături de fiul său. Fiul lui se află la Dâmbovița și urmează să dea declarații cu privire la situația stației GPL.”

Concurs de fotografie lansat de fosta Rafinărie Steaua Română. Premii in valore de 3000 euro

Potrivit surselor Digi24, cauza producerii exploziilor ar fi faptul că, în cursul zilei de sâmbătă, doi cetățeni ar fi încercat să mute gaz dintr-o cisternă în alta.

Primarul din Crevedia a spus la Digi24 că locul unde a avut loc explozia urmată de incendiu era mai degrabă un depozit de GPL, după ce activitatea de vânzare de carburanţi către cetăţeni a fost suspendată de ISU.

„Au scos o cisternă, mai sunt două în incinta care stă să se prăbuşească. E foarte gravă stuaţia. Avem câteva victime, le-au luat pe targă, elicopterul SMURD este şi el aici. Aşteptăm să intervină pompierii. Flăcările se duc spre locuinţe. Sperăm să lichideze cât mai repede”, a spus el.

Primarul a explicat că acolo era mai degrabă un depozit GPL: „Când am venit eu la primărie, această locaţie avea suspendată activitatea de cei de la ISU, nu mai avea voie să vândă carburanţi la cetăţeni. Dar venea cisterna, încărcau, ştiu ei ce făceau. Cei de la ISU au fost de 2-3 ori în control, dar mai multe informaţii nu deţin. Nu mai aveau voie să vândă la butelii la cetăţeni, dar cisternele încărcau acolo”.

El a oferit câteva informaţii pe care le avea despre victime. „Una dintre victime va pleca cu elicopterul SMURD, am înţeles că nu găsesc doi muncitori care erau acolo. Încă nu se ştie dacă au fost azi la muncă. Cei care au fost scoşi de acolo nu se poate vorbi cu ei, sunt pe targă”, a mai spus primarul.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191