Sunt așteptate scumpiri în restaurante! Din 15 martie toate meniurile trebuie schimbate, potrivit regulilor ANPC

Sunt așteptate scumpiri în restaurante! Din 15 martie toate meniurile trebuie schimbate, potrivit regulilor ANPC

Restaurantele, fast-food-urile şi cantinele mai au la dispoziţie doar două zile pentru a trece în meniu absolut toate ingredientele fiecărui preparat, plus valoarea nutritiţională.

STOP ABUZURILOR DIN JUSTIȚIE! Mesajul fostei sefe DIICOT Giorgiana Hosu, dupa achitarea post-mortem a politistului Dan Hosu: “Vreau sa se invete ceva din acesti 7 ani si oamenii sa invete sa gandeasca ei insisi. Sa nu se grabeasca nimeni sa arunce cu piatra”

Din 15 martie, Protecţia Consumatorului a decis ca meniurile din restaurante să conţină, pe lângă informaţiile generale, şi cantitatea produsului, valoarea nutritivă, aditivii şi alergenii.

In atentia Politiei Prahova, OPC, ANAF! O firma din Brasov escrochează pensionari din Prahova, cu întâlniri la hoteluri, unde vând chinezării la suprapreț

Decizia, spun patronii, înseamnă, evident, costuri în plus la realizarea meniurilor. Costuri care într-un final vor fi suportate tot de clienţi.

Guvernul a aprobat cedarea pasajului de la Podul Înalt către Primăria Ploiești. Poate fi demarat proiectul de lărgire la patru benzi

Noile regulie ar fi trebuit să fie în vigoare încă din decembrie 2022, însă au fost amânate pentru luna aceasta. Dacă administratorii de restaurante nu se vor conforma, în primă fază, vor primi avertismente, iar apoi vor fi amendaţi.

„Ordinul nr. 201/2022 al Președintelui ANPC conține elemente esențiale pentru sănătatea consumatorilor, considerate de specialiștii instituției a fi deosebit de importante, în beneficiul consumatorilor căci, dacă, în conformitate cu Regulamentul UE nr. 1169/2011, există obligativitatea prezentării tuturor datelor legate de ingredientele produselor alimentare și valorile lor nutriționale, tot așa este normal să se regăsească același tip de informații care să descrie un preparat culinar servit într-o locație de alimentație publică.

În acest fel, consumatorii pot lua decizia în cunoștință de cauză, atunci când aleg, într-o astfel de unitate, un produs sau altul”, arată reprezentanții ANPC.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191