Un arțar de 200 de ani de lângă Zidul lui Hadrian a fost tăiat de un băiat de 16 ani. Acesta a fost arestat

Un arțar de 200 de ani de lângă Zidul lui Hadrian a fost tăiat de un băiat de 16 ani. Acesta a fost arestat

„Sycamore Gap Tree”, un arțar de 200 de ani care a crescut chiar lângă Zidul lui Hadrian în comitatul Northumberland din nord-estul Angliei, a fost tăiat cu drujba. Suspectul, un băiat de 16 ani, a fost arestat, relatează DPA, potrivit Agerpres.

ICCJ nu se abate de la respectarea legii! Inalta Curte a desfiintat o noua condamnare data de judecatorul CAB Ciprian Ghita

Arborele a devenit celebru după ce a apărut într-o scenă cheie a filmului „Robin Hood: Prince Of Thieves” din 1991, în care a jucat starul american Kevin Costner. Construcţia antică a fost ridicată din ordinul împăratului roman Hadrian pentru a împiedica invaziile hoardelor barbare.

INTERVIU/ Adrian Tăbîrcă, primarul din Vadu Săpat: „Cu sprijin financiar, putem să devenim zonă turistică”

Poliţia din Northumberland a deschis o anchetă joi după ce copacul a fost „doborât intenţionat în timpul nopţii” trecute şi a spus că tratează această infracţiune ca pe un act de vandalism.

Cândva, Prahova avea lideri, nu politicieni! Cel mai mare parc industrial din țară, construit la Ariceşti, continuă sa atragă sute de milioane de euro din investiţii private

Ulterior, poliţiştii britanici au anunţat că un băiat de 16 ani a fost arestat sub suspiciunea de cauzare a unor prejudicii penale.

Adolescentul se află în custodia Poliţiei şi îi ajută pe poliţişti în această anchetă, a precizat un purtător de cuvânt.

Celebrul arţar, cu o vechime de cel puţin două secole şi care a crescut într-un peisaj spectaculos de lângă Zidul lui Hadrian, putând fi admirat datorită poziţionării sale şi de pe un drum din apropiere, era îngrijit de Northumberland National Park Authority şi de National Trust.

Mai multe fotografii publicate joi dimineaţă arată legendarul copac prăbuşit pe sol lângă trunchiul său retezat în secţiune orizontală, alături de străvechiul zid roman, care este inclus pe lista patrimoniului mondial UNESCO.

Pe reţeaua de socializare X, politicianul local Steven Bridgett a afirmat că arborele a fost „tăiat fără nicio îndoială cu o drujbă”.

Vestea a stârnit un val de consternare şi indignare pe reţelele de socializare din partea pasionaţilor de drumeţii în natură.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191