Cum să faci cea mai bună varză călită! Ce condiment trebuie neapărat să adaugi în acestă rețetă simplă, rapidă și gustoasă

Cum să faci cea mai bună varză călită! Ce condiment trebuie neapărat să adaugi în acestă rețetă simplă, rapidă și gustoasă

Varza călită este, cu siguranță, una dintre modalitățile preferate de mulți români pentru a mânca varza tocata. Această rețetă versatilă și sănătoasă poate fi și o garnitură sățioasă care poate fi servită cu aproape orice! Odată ce vei încerca acest preparat, vei reveni la el din nou și din nou.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Dacă îți place savoarea pe care o obții atunci când călești varza, poți face in ea și o masă completă, prăjing și câțiva cârnați în aceeași tigaie. În rândurile de mai jos vei descoperi o rețetă simplă și gustoasă de varză călită cu gust ușor de unt și o aromă dulce caramelizată.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Ingrediente:

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

– Varză – caută o varză fermă, fără pete maronii. Îndepărtează frunzele exterioare înainte de tăiere. Poți cumpăra, de asemenea, pungi de varză deja mărunțită pentru a economisi timp.

– Ulei de măsline – folosește un ulei de măsline obișnuit. Uleiul de avocado funcționează și el.

– Usturoi – folosește usturoi proaspăt tocat pentru cea mai bună aromă.

– Unt – ppțional, dar este recomandat pentru aromă! Majoritatea rețetelor de varză călită folosesc numai ulei sau amestecă untul cu ulei (este un mit că acest lucru scade punctul de fum al untului – nu este!). În schimb, în ​​această rețetă adaugă unt spre sfârșitul gătitului, astfel încât să obții aceeași aromă, dar să nu riști să-l arzi.

– Oțet balsamic – e opțional, dar adaugă o aromă grozavă. De asemenea, puteți folosi oțet balsamic alb, oțet de cidru de mere sau suc proaspăt de lămâie.

– Sare de mare și piper negru – pentru aroma simplă.

Mod de preparare:

1. Toacă varza. Te întrebi cum să tai varza pentru prăjit? Este super simplu. Așeaz-o pe o masă de tăiat și folosește un cuțit ascuțit pentru a tăia varza în sferturi. Taie și atuncă tulpina, (dacă există), și miezul. La final, felizaă fiecare sfert subțire în bucăți.

2. Călește usturoiul. Încinge ulei de măsline într-o tigaie mare, adaugă usturoiul tocat și călește-l până se parfumează.

3. Adaugă varza mărunțită în tigaie și las-o la călit până se caramelizează.

4. Pune untul și/sau oțetul balsamic (dacă este folosit) și lasă totul pe foc încă un minut sau două. Vei obține o aromă dulce și untoasă!

5. Ia tigaia de pe foc și condimentează cu sare și piper după gust.

Poftă bună!

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191