Să joci cum joacă Popa!

Să joci cum joacă Popa!

„Să faci ce zice popa, nu ce face popa” este o expresie care contestă o anumită parte a preoțimii. Numai că în acest caz vorbim despre echipamentul de baschet, nu de sutană. Baschetbalistul lui CSM Petrolul Ploiești, Bogdan Popa, a avut, în disputa cu CSM Focșani, o evoluție demnă de a spune “să joci cum joacă Popa ”. Conform siteului de specialitate baschet.ro jucătorul ploieștean a reușit 18 puncte, 8 recuperări, 2 capace, o pasă decisivă și o intercepție. Internaționalul României a aruncat excelent de la distanță (3/4 – 75%) și a avut un indice al eficienței de +22.

Datorită acestei evoluții, Popa și-a ajutat echipa să se impună în fața Focșaniului, 78-67, și să câștige primul joc din Liga Națională de Baschet Masculin după trei eșecuri consecutive. A fost un meci în care a revenit pe parchet sârbul Veljko Brkic, însă a stat pe margine americanul Reggie Johnson, din cauza unor probleme stomacale. Tot cu ocazia acestui meci antrenorul principal Mihai Popa l-a debutat în Liga Naţională pe David Raşoga, la numai 15 ani şi 9 luni! Mai mult, ultimele minute au găsit pe teren o formulă exclusiv ploieşteană, mezinul Raşoga avându-i alături pe Codruţ Dinu, George Angelian, Lorenzo Diaconescu şi Vlad Negoiţescu!

Pentru CSM Petrolul Ploieşti au jucat: B. Popa (18 puncte, 3×3, 8 recuperări), Carpenter (17, 3×3), Brkic (15, 1×3), Henry (10), Funderburk Jr. (8, 2×3, 9 recuperări, 10 pase decisive), Corpodean (3, 1×3), C. Dinu (3, 1×3), Angelian (2), L. Diaconescu (2), V. Negoiţescu şi D. Raşoga. În etapa a 6-a, CSM Petrolul va juca, cel mai probabil, sâmbăta, 28 octombrie, pe terenul celor de la CS Vâlcea 1924. Sursa foto:csmploiesti.ro

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191