„Băi, duceţi-vă mai repede că îl duce în larg!”. Un tânăr a dispărut în valurile Mării Negre după ce a intrat, alături de alţi turişti, să salveze o fetiţă şi pe tatăl ei

„Băi, duceţi-vă mai repede că îl duce în larg!”. Un tânăr a dispărut în valurile Mării Negre după ce a intrat, alături de alţi turişti, să salveze o fetiţă şi pe tatăl ei

Sunt scene dramatice surprinse pe o plajă din Eforie Nord. O fată a intrat în apă cu tatăl ei, după lăsarea serii, când nu mai erau salvamari prezenţi. Mama copilei privea îngrozită de la mal. Mai mulţi oameni care i-au auzit strigătele de ajutor, angajaţi ai plajei sau turişti, au încercat să-i salveze familia. Au spart foişorul salvamarilor, şi-au pus vestele pe ei, au luat o frânghie şi au sărit în apă. Un tânăr a reuşit să o salveze pe fetiţă în timp ce tatăl ei a ieşit singur din valurile mari. Salvatorii au însă un şoc. Unul dintre ei a rămas în larg.

Se lucreaza „la foc automat” pe Bulevardul Castanilor. A fost decopertat asfaltul vechi aproape în totalitate

7 scafandri au fost trimişi peste noapte să-l caute, iar misiunea a fost reluată azi, pe lumină, inclusiv cu un elicopter. În zadar însă

„Voi îl mai vedeţi?”, se întreabă unul dintre tineri. „În faţă, nu se vede de valuri, băi! Băi, duceţi-vă mai repede că îl duce în larg!”, spune repede un altul. „N-a rămas decât unul singur, care era turist. Noi am aruncat vesta ca să o pună pe el, dar n-a apucat să o închidă”, a declarat Claudiu Pleşa, unul dintre salvatori. Cei rămaşi la mal au întins funia în încercarea de a-l salva pe bărbatul dus de valuri. „La un moment dat l-am văzut aproape de mine la doi metri, zic intru pe sub val şi ies la suprafaţă să-l prind. Am intrat pe dedesupt şi când am ieşit la suprafaţă am văzut cum se duce la fund cu capul în jos”, a declarat Claudiu Pleşa, unul dintre salvatori. În ciuda tuturor eforturilor, bărbatul nu a mai putut fi scos din apă. Oamenii au privit neputincioşi cum trupul dispare în larg.

Nu o fi Volosevici „pe sufletul” tuturor, dar şi nouă ne place să găsim probleme la soluții! Cum o dai, tot nu e bine…

Şapte scafandri au fost trimişi peste noapte să-l caute, iar misiunea a fost reluată astăzi, pe lumină, inclusiv cu un elicopter. În zadar însă. N-a fost singura dispariţie în mare. Şi în Vama Veche un turist care a vrut să facă baie seara a fost luat de valuri, iar acum este căutat. Iar în Costineşti, un bărbat s-a înecat după ce a intrat în apa agitată când nu mai erau salvamari pe plajă. Valurile l-au adus la mal, însă medicii nu l-au putut resuscita. Bărbatul era din Bucureşti, avea 43 de ani şi învinsese de curând cancerul. Sunt tragedii care nu-i impresionează pe cei ce nu înţeleg că steagul roşu înseamnă pericol de moarte.

Un student de la UPG, dealer de droguri în Ploieşti. Tânărul şi iubita lui au primit închisoare cu suspendare şi muncă în folosul comunității

După ce la începutul săptămânii mai mulţi turişti s-au luat la bătaie cu salvamarii care le cereau să revină la ţărm, scene similare au fost la un pas să se petreacă şi azi dimineaţă, în Eforie. Oamenii au vrut să intre în mare cu orice preţ, chiar dacă era arborat steagul roşu. Nu s-au calmat nici când a venit poliţia. „Steagul roşu interzice intratul în apă. Intratul în apă nu până la gleznă, nu până la genunchi, nu până la brâu, nu până la piept. Intratul în apă! Deci nu ai voie să intri în apă!”, a declarat Gelu Vătămănescu, şef salvamari Eforie Nord. „Mor oamenii de faţă cu noi şi tot se bagă. Treaba lor, riscul lor. După părerea mea, salvamarii să nu-şi mai rişte viaţa pentru alţi incompetenţi”, spune un turist.

Câteva ore mai târziu, marea era plină de oameni. De pe skijet, salvamarii îi ajutau pe cei purtaţi în larg să revină la apă mai mică. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă cere ca turiştii care ignoră steagul roşu să primească amenzi usturătoare. „Pentru că a pus viaţa salvamarului în pericol şi pentru că a necesitat o intervenţie de salvare când steagul roşu îţi spune să nu intri în apă”, a declarat Raed Arafat, şeful DSU. În Spania, de exemplu, turiştii care ignoră interdicţia sunt amendaţi cu de euro. Iar salvamarii lucrează după alte reguli. „Să fie clar: un salvamar nu este obligat să intre în apă când e arborat steagul roşu”, spune un salvamar spaniol. 17 oameni au murit înecaţi, la mare, de la începutul sezonului. Alţi doi sunt daţi dispăruţi.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191