Boardingpass: Iohannis a călătorit de 26 de ori cu avionul în 2022. Zborurile au costat 3,5 milioane de euro!

Boardingpass: Iohannis a călătorit de 26 de ori cu avionul în 2022. Zborurile au costat 3,5 milioane de euro!

Președintele Klaus Iohannis a călătorit de 26 de ori cu avionul în 2022 și primele două luni din 2023, în țară și străinătate, iar majoritatea zborurilor au avut opriri de câteva zeci de minute la Sibiu, scrie Boardingpass. Cele mai multe curse au fost operate de Toyo Aviation, despre care G4Media.ro a scris că este controlată de milionarul de origine egipteană El Feki Tarek, care apare în stenogramele din dosarul fostului senator PSD Cătălin Voicu.

VIDEO/ Primarul Andrei Volosevici a răbufnit la adresa managerului Spitalului Județean: La Terapie Intensivă lipsesc medicamente esențiale! Familiile şi le cumpără!”

Președintele României a călătorit în 2022 și primele două luni ale anului 2023 de 26 de ori în țară și străinătate, iar majoritatea zborurilor au avut opriri în Sibiu. Conform listei de zboruri efectuate de președinte în 2022 și primele două luni ale anului 2023, compilată de Boardingpass, din cele 26 de călătorii avute de acesta în țară și străinătate, doar șapte nu au avut opriri pe aeroportul sibian

Comunele Gornet şi Drăgăneşti au atras peste 5 milioane de euro, prin „Anghel Saligny”. Prefectul Virgiliu Nanu, alături de cei doi primari, la semnarea contractelor de finanțare

Referitor la operatorul zborurilor, pentru vizitele oficiale din Paris și Bruxelles din februarie 2022 și vizitele oficiale din Marea Britanie și SUA din septembrie 2022 Administrația Prezidențială a închiriat avioane de tip Dassault Falcon 8X și 900DX de la Global Jet.

Conferinta de presa la PSD Ploiesti/ Gheorghe Sîrbu, fost PNL: „Roberta Anastase ne zicea sa blocam investitiile in Ploiesti. M-a pus invlusiv pe mine sa votez impotriva mea!”

Restul zborurilor au fost operate de compania aeriană Toyo Aviation. Aceasta este certificată în țara noastră și deține, conform Autorității Aeronautice Române (AACR), cinci avioane private.

În anii trecuți, Președintele României a mai călătorit de câteva ori cu avioane închiriate de la compania Global Jet, însă majoritatea zborurilor avute de acesta erau la bordul unui avion operat Toyo Aviation, potrivit Boardingpass.

În iunie 2022, G4Media.ro a scris că președintele Iohannis a mers la summit-ul NATo de la Madrid cu un avion închiriat de la compania Toyo Aviation. Un om de afaceri de originea egipteană, care apare în stenogramele dosarului fostului senator PSD Cătălin Voicu, drept denunțător al omului de afaceri Marius Locic, controlează compania Toyo Aviation.

Potrivit datelor furnizate de Confidas.ro, Toyo Aviation e controlată de milionarul de origine egipteană Tarek El Feki. El este acționar majoritar la două companii care dețin Toyo Aviation.

Numele lui El Feki Tarek apare în stenogramele cazului Cătălin Voicu, fost senator PSD condamnat la închisoare pentru corupție. Stenogramele au fost publicate de Hotnews.ro în 2010.

El Feki Tarek deține și compania Toyo Motor Leasing IFN SA. Această companie a sesizat parchetul în 2010 în legătură cu presupusa înșelăciune făcută de omul de afaceri Marius Locic.

Administrația Prezidențială a transmis Agerpres că în anul 2022 a cheltuit 16.604.678,40 de lei pentru 21 de deplasări externe efectuate de Președinte.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191