Familia gravidei operate de hernie nu crede că e copilul ei. Patru medici nu au fost în stare să descopere sarcina, zile la rând: „Deci o femeie la 90 de kg…”

Familia gravidei operate de hernie nu crede că e copilul ei. Patru medici nu au fost în stare să descopere sarcina, zile la rând: „Deci o femeie la 90 de kg…”

Tânăra de 35 de ani din localitatea Tismana a ajuns la spital cu dureri abdominale. În ultimii ani, a fost operată de mai multe ori în urma unei hernii intestinale. A crezut că se simte rău din acelaşi motiv. 

Se lucreaza „la foc automat” pe Bulevardul Castanilor. A fost decopertat asfaltul vechi aproape în totalitate

Mamă după o operaţie de hernie

„Femeia a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe din Târgu-Jiu sâmbătă. De atunci şi până ieri, timp de patru zile, a fost văzută de cel puţin patru medici. Dar niciunul nu şi-a dat seama că este însărcinată”, transmite Diana Speretoiu, reporter Observator.

Nu o fi Volosevici „pe sufletul” tuturor, dar şi nouă ne place să găsim probleme la soluții! Cum o dai, tot nu e bine…

„Dacă îşi dădea seama, probabil că se cerea consult de specialitate şi se intervenea, se ştia de mult şi se făcea altfel intervenţia”, crede Dumitru Vienescu, manager SJU Târgu Jiu.

Un student de la UPG, dealer de droguri în Ploieşti. Tânărul şi iubita lui au primit închisoare cu suspendare şi muncă în folosul comunității

Cum a fost pus diagnosticul

Printr-un diagnostic pus doar prin palpare, fără ecografie, femeia a fost internată în secţia de Chirurgie. „Potrivit medicului chirurg, o ecografie nu ar fi fost relevantă pentru acest diagnostic şi a considerat că nu este nevoie de ea”, a declarat Mihaela Ţicleanu, purtător de cuvânt SJU Târgu Jiu. 

A doua zi, a fost dusă la Radiologie. A semnat pe propria răspundere că nu e însărcinată şi că i se poate face această investigaţie la plămâni. „În timpul anamnezei, pacienta a spus că se află sub tratament cu anticoncepţionale, că are menstruaţie, neştiind că este însărcinată”, adaugă Mihaela Ţicleanu, purtător de cuvânt SJU Târgu Jiu. 

Medicii au descoperit că e însărcinată

Pentru că se simţea tot mai rău, medicul chirurg a decis să o opereze de urgenţă. În momentul intervenţiei, doctorul a descoperit că intestinul era afectat, ligamentele din jurul herniei erau slăbite, iar infecţia era deja răspândită în abdomen. Tot atunci a văzut că uterul era mărit considerabil, semn că femeia era însărcinată. 

A chemat un ginecolog şi, în cele din urmă, femeia a născut o fetiţă de 3 kilograme şi 200 de grame. După cezariană, tânăra mamă a fost operată şi pentru afecţiunea pentru care i s-a făcut anestezia generală. „Mama se află internată la Terapie Intensivă, este conştientă, cooperantă. Iar copilul se află internat în secţia de Neonatologie, la fel, starea lui de sănătate fiind bună”, mai spune Mihaela Ţicleanu, purtător de cuvânt SJU Târgu Jiu.  

Cum de nu s-a aflat de sarcină

Statisticile arată că la una din de sarcini, femeia nu este conştientă de prezenţa fătului şi află că este însărcinată când se declanşează travaliul. În cazul acestei femei, timp de nouă luni, nimeni nu i-a monitorizat sarcina. Era supraponderală, aşa că apropiaţii nu ar fi observat câteva kilograme în plus. „Deci o femeie la 90 de Nu poţi să-ţi dai seama, te gândeşti că s-a îngrăşat”, comentează Ana Slivilescu, medic de familie. 

Femeia mai are două fete de 16 ani, gemene. Familiei îi vine greu să creadă. 

  • Ioan, socrul femeii: N-o fost. 
  • Reporter: Nu era gravidă?
  • Ioan, socrul femeii:Nu. 
  • Reporter: Dar i-au găsit
  • Ioan, socrul femeii: Nu, nu la ea! Nu mi-a spus nimic. Nu ştiu nimic. 

Cine e de vină?

Toţi medicii care au intervenit au fost chemaţi să dea explicaţii. O anchetă internă va stabili dacă a greşit cineva. „Din punctul lor de vedere, au procedat medical, dar noi trebuie să stabilim printr-o comisie. Comisia analizează şi spune dacă a fost sau nu aşa cum spune medicul”, spune Dumitru Vienescu, manager SJU Târgu Jiu.

Ministerul Sănătăţii vine cu o explicaţie halucinantă. „Nu am informaţii că ar fi fost vreo problemă, în sensul de punerea în pericol a vieţii pacientei. Nu pot să vă relatez eu care este sau să vă dau relaţii despre fiecare procedură medicală pe care o aplică medicii din România”, susţine Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii. 

Managerul SJU Botoșani, demis după moartea mamei ignorate de medici 7 ore

Cazul vine la scurt timp după ce o întreagă echipă medicală din Botoşani a lăsat şapte ore în agonie o tânără mamă, a cărei sarcină se oprise din evoluţie. Singura demisie după moartea Alexandrei a venit abia astăzi. Managerul maternităţii în care a murit în timp ce urla disperată după ajutor a renunţat la funcţie. 

Are loc cel mai mare protest de la tragedie. Sute de oameni au ieşit în stradă pentru a cincea zi, revoltaţi de modul în care sistemul sanitar din România funcţionează. Cadrele medicale care timp de şapte ore au ignorat-o pe gravidă au fost suspendate din funcţie. 

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191