Oana Hăineală (DIICOT), spaima traficanților! Percheziții la dealerii de oxicodonă și fentanil, cele mai periculoase droguri. Vizat, un lanț de farmacii importante din România care a vândut peste 11.000 de comprimate

Oana Hăineală (DIICOT), spaima traficanților! Percheziții la dealerii de oxicodonă și fentanil, cele mai periculoase droguri. Vizat, un lanț de farmacii importante din România care a vândut peste 11.000 de comprimate

Update 13.08: DIICOT a confirmat desfășurarea perchezițiilor, precizând că angajatul respectiv a vândut în perioada 2022-2023 peste 10.000 de comprimate cu fentanil și circa 700 cu oxicodonă. Acesta a fost prins, joi, în flagrant. Autoritățile fac verificări cu privire la modul în care firma la care acesta este angajat respectă normele legale specifice activității desfășurate.

ICCJ nu se abate de la respectarea legii! Inalta Curte a desfiintat o noua condamnare data de judecatorul CAB Ciprian Ghita

„În cadrul acțiunii cu numele de cod „Himera”, s-a reținut faptul că, în perioada 2022 -2023 bănuitul, angajat al unui operator economic de profil, ar fi comercializat în mod repetat droguri de mare risc, respectiv peste 10.000 de comprimate ce conțin ca substanță activă Fentanil, aproximativ 700 de comprimate Oxycodonă, 1.200 de fiole de morfină, 380 de plasturi ce conțin ca substanță activă Fentanil și comprimate de codeină”, precizează DIICOT într-un comunicat.

INTERVIU/ Adrian Tăbîrcă, primarul din Vadu Săpat: „Cu sprijin financiar, putem să devenim zonă turistică”

În cursul acestei zile, bănuitul a fost prins în flagrant delict, în timp ce deținea în vederea comercializării, mai multe cutii (de ordinul zecilor) cu comprimate, a căror substanță activă este Fentanilul.

Cândva, Prahova avea lideri, nu politicieni! Cel mai mare parc industrial din țară, construit la Ariceşti, continuă sa atragă sute de milioane de euro din investiţii private

DIICOT precizează că Fentanilul și Oxicodona reprezintă cele mai periculoase droguri de mare risc existente în prezent pe piață, având în mod frecvent efect letal.

Comunicatul DIICOT:

La data de 21 septembrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul Antidrog , ai Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul de Investigare Financiară a Grupurilor de Criminalitate Organizată și Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Poliției Române, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, pun în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară în municipiul București, într-o cauză având ca obiect săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc.

În cadrul acțiunii cu numele de cod „Himera”, s-a reținut faptul că, în perioada 2022 -2023 bănuitul, angajat al unui operator economic de profil, ar fi comercializat în mod repetat droguri de mare risc, respectiv peste 10.000 de comprimate ce conțin ca substanță activă Fentanil, aproximativ 700 de comprimate Oxycodonă, 1.200 de fiole de morfină, 380 de plasturi ce conțin ca substanță activă Fentanil și comprimate de codeină.

În cursul acestei zile, bănuitul a fost prins în flagrant delict, în timp ce deținea în vederea comercializării, mai multe cutii (de ordinul zecilor) cu comprimate, a căror substanță activă este Fentanilul.

Mai multe persoane vor fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală pentru audieri.

De asemenea, se efectuează verificări cu privire la modul în care operatorul economic aplică și respectă normele legale specifice activității desfășurate.

Precizăm că Fentanilul și Oxicodona reprezintă cele mai periculoase droguri de mare risc existente în prezent pe piață, având în mod frecvent efect letal .

Fentanilul este un opioid sintetic extrem de puternic, destinat bolnavilor de cancer în stadii terminale și gestionării durerilor în cazul intervențiilor chirurgicale, fiind eliberat doar în baza prescripției medicale.

S-a stabilit pe baza studiilor medicale de specialitate că Fentanylul este de 100 de ori mai puternic decât morfina și de 30 până la 50 de ori mai puternic decât heroina. Potrivit datelor publicate pe site-ul agenției americane Drug Enforcement Administration ( D.E.A.) „este atât de puternic și de mortal încât chiar și un microgram poate ucide un om”.

Potrivit aceleiași surse, în anul 2022 Fentanilul a fost legat de mai mult de două treimi din cele 110.000 de decese prin supradoză înregistrate în Statele Unite.

Ca răspuns la această situație alarmantă, la inițiativa guvernului american, a fost constituită Coaliția globală privind amenințările asociate drogurilor sintetice, la care participă și România.

Din punct de vedere al circulației ilicite, traficarea si punerea la dispoziția consumatorilor de droguri a acestui opioid sintetic, (mult mai puternic decât heroina), reprezintă ca și în cazul Oxycodonei un factor de risc major pentru sănătatea publică.

Oxicodona este un analgezic opioid produs de industria farmaceutică și utilizat pentru tratamentul durerilor severe, face parte din categoria medicamentelor cu regim special și poate fi eliberat în farmacii numai în baza unei prescripții medicale întrucât prezintă un risc major de dependență.

Oxicodona poate fi întâlnită pe piața farmaceutică sub denumirea de „Oxidolor” ori „Oxycontin” ori „Oxycodonă”, substanța activă în toate aceste medicamente fiind clorhidratul de oxicodonă care figurează în tabelul anexă nr. II al Legii 143/2000 .

Acțiunea beneficiază de sprijinul Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni din cadrul Poliției Române.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Știrea inițială: Percheziții coordonate de DIICOT se desfășoară, joi, la sediul unei firme care deține un lanț de farmacii importante din România, fiind vizat un angajat al acesteia, potrivit surselor G4Media.ro.

Ancheta vizează traficul de oxicodonă și fentanil. Este vorba despre opioide sintetice.

Angajatul vizat de anchetă a fost ridicat de pe stradă, potrivit acelorași surse.

Procurorul de caz este Oana Haineala, aceeasi din cazul Vlad Pascu.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191