Olivia şi-a luat maşină în leasing. Rata pe care o plăteşte lunar pentru o Dacia Duster, în leasing pe 4 ani

Olivia şi-a luat maşină în leasing. Rata pe care o plăteşte lunar pentru o Dacia Duster, în leasing pe 4 ani

La sfârşitul anului trecut, peste 80 de mii de maşini erau luate în leasing operaţional, cum este denumită închirierea pe termen mediu şi returnarea vehiculului la încheierea contractului. Asta înseamnă o creștere de peste 5% față de finalul lui 2021. „Am ales leasingul operaţional deoarece chiria lunară este fixă şi include toate costurile maşinii, contractul este foarte flexibil, permiţând modificarea pe parcurs a perioadei contractuale, a kilometrajului, se ocupă de mentenanţa maşinii cât şi de schimbul de anvelope”, a declarat Olivia Ezaru.

Un student de la UPG, dealer de droguri în Ploieşti. Tânărul şi iubita lui au primit închisoare cu suspendare şi muncă în folosul comunității

Leasingul operaţional se diferenţiază prin câteva caracteristici importante. În primul rând nu există avans pentru că vorbim de o închiriere pe termen lung şi înseamnă că avem doar o plată lunară. Această plată lunară include absolut toate costurile de întreţinere şi de deţinere a maşinii. Contractul se poate încheia între o lună si 57 de luni, putând oricând să îl reziliem anticipat. La finalul contractului nu devenim proprietarii maşinii ci maşina se returnează firmei de leasing operaţional fără a avea drept de achiziţie.

Explozie la o magistrală de gaz din Vrancea. 4 oameni care lucrau la autostrada A7 au murit, iar 5 sunt răniți

Oricine poate demonstra că are un venit lunar sigur poate lua o maşină în leasing operaţional. În unele cazuri, compania poate să ceară garanţie pentru utilizarea maşinii. Rata lunară este fixă şi include toate costurile, în funcţie de tipul contractului. „Orice legat de maşină şi de funcţionarea ei poate fi inclus în rata de leasing operaţional astfel încât clientul va primi o singura factură pe lună în care va include tot, inclusiv combustibilul consumat”, a declara Bogdan Speteanu, director firmă de leasing. Toate vin însă cu un cost. Pentru o Dacia Duster veti plăti aproximativ 575 euro pe lună. Asta înseamnă peste de euro după patru ani. Mai mult decât costă o maşină nouă, cu banii jos – sub de euro.

Droguri vândute în dispozitive de vapat și în dulciuri. Peste 120 de percheziții în București și în 23 de județe / Cum acționa gruparea care vindea stupefiante copiilor și tinerilor din toată țara

Majoritatea românilor preferă, însă, să fie proprietarii maşinii, nu să o ia în leasing şi să o schimbe apoi. „Persoanele fizice merg întotdeauna pe partea de creditare, auto sau credite de nevoi personale, iar persoanele juridice pot opta pentru leasing finaciar se plăteşte un avans la început urmând să fie plătite ratele pentru achiziţionarea bunului, la sfârşit rămâi proprietar”, a declarat Alex Enişor, broker auto. În primele şapte luni ale anului, înmatriculările de maşini noi au crescut cu 23%, iar cele rulate au scăzut cu aproape 20 de procente faţă de aceeaşi perioadă din 2022.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191