Traficul pe DN1, Bucuresti-Ploiesti, si pe A3 va fi monitorizat cu ajutorul unui sistem inteligent

Traficul pe DN1, Bucuresti-Ploiesti, si pe A3 va fi monitorizat cu ajutorul unui sistem inteligent

Compania Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere a lansat licitația pentru realizarea unui sistem de monitorizare și informare asupra traficului și a condițiilor de circulație pentru mai multe drumuri aflate în administrarea CNAIR. Drumurile vizate sunt Autostrada A1 București – Pitești, Autostrada A2 București– Cernavodă, Autostrada A3 București – Ploiești și DN 1 București – Ploiești.

Ludovic Orban sare la gâtul lui Iulian Dumitrescu, preşedintele PNL Prahova: “Nesimțire sfidătoare!”

Vorbim despre un proiect amplu, în valoare de 112,7 milioane de lei fără TVA, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare – POIM. Potrivit caietului de sarcini publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, implementarea sistemului ITS (Intelligent Transport System) pe arterele rutiere menționate ar urma să fie realizată după finalizarea procedurii de achiziție derulată de CNAIR, pe o perioadă de 24 de luni de la data primirii ordinului de începere emis de autoritatea contractantă.

Ioana Neagu, umilita public de liberali acum 4 ani, s-a inscris in PNL inaintea alegerilor

Astfel, sistemul ITS va fi realizat pe autostrada A3 București-Ploiești pe aproximativ 60 de kilometri, între nodul de intersecție cu Centura București și nodul de intersecție cu Centura Ploiești, iar pe DN1 București – Ploiești, pe aproximativ 45 de kilometri, între km 11 și km 56, la intrarea în Ploiești.

Primarul PNL „Tudorică”, de la Păuleşti, şi-a pus ginerele candidat la Primăria Blejoi, tot din partea PNL

Sistemul inteligent (camere video, senzori de diferite tipuri, inclusiv stații meteo) va fi instalat pentru monitorizarea traficului rutier și detectarea incidentelor de circulație, pentru monitorizarea condițiilor meteo (astfel încât participanții la trafic să fie informați în timp util despre schimbările de vreme), dar și pentru recunoașterea automată a numerelor de înmatriculare și a vitezei autovehiculelor din trafic. Toate acestea vor fi urmărite dintr-un Centru de Monitorizare și Informare, din cadrul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri București.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191