VIDEO. Doi copii români au fost grav răniți în Grecia, într-un accident. Părinții lor au murit

VIDEO. Doi copii români au fost grav răniți în Grecia, într-un accident. Părinții lor au murit

O familie de români a fost implicată într-un accident mortal în Grecia, pe autostrada care leagă Salonic de Serres, scrie Potrivit sursei citate, părinții au decedat pe loc, iar cei doi copii au fost răniți grav. Ministerul de Externe de la București a transmis în cursul după-amiezii un comunicat în care precizează că minorii sunt la spital, în stare stabilă. Pentru că cei doi copii au rămas neînsoțiți pe teritoriul Greciei, „consulul român va efectua vizite repetate la unitatea medicală, până la sosirea membrilor de familie din România”.

Mădălina Lupea, disperată să-şi ascundă problemele cu legea! A cerut Curții de Apel să-i treacă numele „la secret”. Instanța a refuzat solicitarea!

Autoturismul în care se aflau cei patru români a intrat în coliziune cu un TIR la kilometru 18 al autostrăzii care ajunge la granița dintre Grecia și Bulgaria.

Nanu şi Volosevici, în dialog cu sute de ploieşteni din cartierele Muzicanți şi Bereasca

În urma accidentului, șoferul mașinii și soția sa au murit pe loc. Ei aveau 45, respectiv 48 de ani.

În atenția Poliției Prahova/ „3000 de cetățeni au obținut ilegal domiciliu sau viză de flotant în Câmpina!”

Cei doi copii, în vârstă de 7 și 10 ani au fost grav răniți și au fost transportați la spital.

„Cu privire la solicitarea dumneavoastră de presă, Ministerul Afacerilor Externe vă transmite următoarele:

Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin Consulatul General (CG) al României la Salonic, a fost notificat de către poliția din Salonic cu privire la un accident rutier grav produs la data de 16 august 2023, la ieșirea din Salonic, către localitatea Liti.

CG Salonic a întreprins, în regim de urgență, demersuri suplimentare pentru obținerea de date și informații oficiale cu privire la cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate, precum și circumstanțele producerii accidentului.

Potrivit informațiilor obținute de către reprezentanții consulatului, accidentul s-a soldat cu patru victime, membri ai aceleiași familii, dintre care doi cetățeni români majori au decedat, iar alți doi cetățeni români minori au fost răniți, fiind transportați la o unitate medicală, pentru a beneficia de îngrijiri de specialitate.

Consulul român din cadrul oficiului consular de la Salonic s-a deplasat în regim de urgență la spitalul unde se află internați cei doi minori.

În urma discuțiilor avute cu personalul medical și cu cei doi minori, a reieșit că starea acestora este stabilă, fiind în afara oricărui pericol. Au fost întreprinse măsurile necesare pentru informarea familiei extinse din România cu privire la accident și la consecințele sale deosebite.

De asemenea, având în vedere situația celor doi minori rămași neînsoțiți pe teritoriul Republicii Elene, consulul român va efectua vizite repetate la unitatea medicală, până la sosirea membrilor de familie din România.

Ancheta autorităților elene cu privire la circumstanțele producerii accidentului este în desfășurare. MAE informează că reprezentanții Consulatului General al României la Salonic sunt în legătură cu unitatea medicală și cu membrii de familie ai cetățenilor români decedați, în vederea acordării de sprijin celor doi minori, precum și pentru realizarea formalităților de repatriere a trupurilor neînsuflețite ale cetățenilor români decedați.

Reprezentanții Consulatului General al României la Salonic continuă dialogul cu autoritățile locale și cu reprezentanții spitalului și acordă asistență consulară conform competențelor, inclusiv în vederea eliberării certificatelor de deces”.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191