Leguma care îi poate îmbogăţi pe fermieri în acest an. „Părinţii m-au lăsat pe agricultură. Iubesc ceea ce fac”

Leguma care îi poate îmbogăţi pe fermieri în acest an. „Părinţii m-au lăsat pe agricultură. Iubesc ceea ce fac”

La nici 50 de km de București, în Lunguleţu, Dâmbovița, oriunde te uiți vezi doar culturi nesfârşite de varză. Oamenii recoltează de zor şi încarcă tractoare, căruţe şi camioane care iau drumul ţării.

Crimă cu premeditare! Ploieştenii, ucişi de marii poluatori sub privirile nepăsătoare ale autorităților plătite SĂ TACĂ! CAMPANIE Phonline.ro şi Observatorulph.ro

Liliana are 2 hectare de varză şi speră la vânzări bune.

Primarul Volosevici a dispus depunerea celui de al doilea proiect cu finanțare europeană pentru creșterea eficienței energetice a CET Brazi

Liliana, producător: Este foarte bună! Și de murat și de orice. Înspre toamnă merge cel mai bine, în călduri, nu prea.

Teroare în Păuleşti! Un urs umblă nestingherit prin comună, în timp ce primarul „Tudorică” îşi vede liniştit de concediu

Ion are grijă de plantațiile de varză de când era copil.

Ion, legumicultor: Am renunțat la școală am zis că-mi place agricultura. Părinții m-au lăsat pe agricultură. Iubesc ceea ce fac. Producția sperăm să fie bună, dar depinde și de vânzare.

Agricultorii din Lunguleţu spun că varza lor e bună pentru salate, ciorbe, dar şi pentru murat. La ei, kilogramul costă în jur de 1 leu. Până la tarabe însă valoarea verzei creşte de cinci ori. Oricum, preţul s-a dublat în ultimul an.

Varza din Lungulețu ajunge și pe rafturile magazinelor. Dar nu crudă, ci murată.

Ionuț Lăscaie, președinte cooperativă: Mare parte din ea se și procesează. În zona noastră sunt câteva făbricuțe care procesează varza și ajunge pe rafturile retailurilor sau pe piețe sub formă de varză murată.

România este în primii trei producători de varză din Europa. Pe hartă, în afară de Lungulenţu apar culturi mari şi în Băleni, Matca, Vărăşti şi Colibaşi.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191