Fostul polițist Cristian Cioacă a fost eliberat din închisoare. Primele declarații după detenție

Fostul polițist Cristian Cioacă a fost eliberat din închisoare. Primele declarații după detenție

Fostul polițist Cristian Cioacă, condamnat în 2014 pentru uciderea soției sale, Elodia Ghinescu, a fost eliberat din închisoare.  

Apel către Garda de Mediu Prahova: Ploieştiul se sufocă! Lista marilor poluatori care ne pun sănătatea în pericol

Îmbrăcat lejer și purtând pe cap o șapcă cu „POLICE”, Cristian Cioacă a părăsit sediul închisorii, în jurul orei 16:45, cu două bagaje după el și câteva sacoși de rafie. 

OPC Prahova a făcut ravagii în parcurile auto din Ploieşti. Peste 400 de maşini, scoase de la vânzare

Fostul polițist a fost întâmpinat de presă la ieșirea din detenție. 

Concurs de fotografie lansat de fosta Rafinărie Steaua Română. Premii in valore de 3000 euro

„Vă mulțumesc pentru interesul acordat, dar nu îl merit”, a spus Cioacă, care după a continuat cu un citat în engleză. 

„Este prima zi din restul vieții mele. Plecând de aici vă imaginați că voi trăi”, a mai spus Cioacă. 

Întrebat dacă vrea să plece din țară, acum că este un om liber, Cioacă a spus că nu știe. 

„Dacă v-ați pune un pic în locul aveți cum să știți”, a declarat acesta. 

La ieșirea din penitenciar Cioacă a fost așteptat de cumnatul său. 

„Îmi doresc ca familia mea să aibă o viață normală. Să îi feresc. Pentru mine viața nu a fost normală”, a spus el. 

Cioacă vrea „pur și simplu să trăiască”

Fostul polițist Cristian Cioacă, condamnat pentru uciderea soției sale, avocata Elodia Ghinescu, a ieșit din închisoare cu cinci ani mai devreme decât prevedea pedeapsa inițială.

Tribunalul Argeș a hotărât să-l elibereze condiționat, după 10 ani și 8 luni petrecuți după gratii. Cristian Cioacă a ieșit pe poarta penitenciarului Mioveni extrem de bucuros.

A fost așteptat la poarta închisorii de soțul surorii lui, care l-a preluat cu o dubă. Deși avocata sa a susținut în fața instanței că fostul polițist are pregătit un loc de muncă, el a anunțat că nu știe ce va face în perioada următoare, vrea pur și simplu să traiască.

Acest moment vine după ce, în ultimele luni, Cioacă a cerut insistent să fie pus în libertate, argumentând cu faptul că a avut un comportament bun în detenție. Magistrații l-au refuzat de mai multe ori, până azi.

El a fost condamnat în 2014 la 15 ani și 8 luni de închisoare pentru uciderea soției lui Elodia Ghinescu.

Trupul femeii, avocat de profesie, nu a fost găsit niciodată, iar procesul pentru lovituri cauzatoare de moarte a durat șapte ani.

Eliberat condiționat 

Judecătorii de la Tribunalul Argeș au admis, marți, contestația fostului polițist, astfel că acesta va fi eliberat condiționat.

El a contestat ultima decizie a magistraților de la Judecătoria Pitești prin care i s-a refuzat liberarea condiționată.

Potrivit Agerpres, decizia este definitivă.

”În temeiul ind. 1 alin. 7 pct. 2 lit. a) , rap. la : Admite contestaţia formulată de contestatorul împotriva sentinţei penale nr. 1337, pronunţată de Judecătoria Piteşti în dosarul nr. 8362/280/2023, desfiinţează sentinţa atacată şi, rejudecând, În temeiul art. 59 Cod Penal (1969) cu aplic. art. 5 Cod penal (2009):

Admite propunerea formulată de Comisia de liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Mioveni şi dispune liberarea condiţionată a condamnatului de sub puterea mandatului nr. 1631/2016 emis de Judecătoria Piteşti în baza sentinţei penale nr. 1373/2016, dacă nu este reţinut sau arestat în alte cauze În temeiul art. 275 alin. 3 , cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă.

Pronunţată în data de prin punerea soluţiei la dispoziţia contestatorului şi a procurorului prin mijlocirea grefei instanţei” – se arată în decizia Tribunalului Argeș.

La ședința din luna iunie a acestui an, Cioacă a adus un raport al serviciului de probațiune, care arăta că a avut un comportament bun pe perioada detenției, iar avocata sa a susținut cu tărie punerea lui în libertate.

Trupul Elodiei Ghinescu, dispărută în 2007, nu a fost găsit. Condamnarea soțului ei a fost obținută cu mare dificultate, în absența cadavrului.

Pedeapsa expiră integral în august 2028, când s-ar împlini cei 15 ani și opt luni la care a fost condamnat definitiv, în 2014, după șapte ani de procese.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191